Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe militarul român ucis în atentatul terorist din Kabul fără ca în decretul de decorare să fie trecut numele acestuia. Explicația este că acesta era ofițer SIE, cel mai discret serviciu de informații românesc și că acesta figura pe lista diplomaților români, scrie curentul.info.

Neinspirata dezvăluire a dublei lui calități a fost făcută de ministrul de Externe al României care a declarat la Antena 3 că acesta și-a dat viața cu arma în mână pentru a-i apăra pe ceilalți angajați ai Ambasadei. După intervenția lui Mănescu, fostul președinte Traian Băsescu a confirmat că diplomatul ucis era de fapt ofițer SIE.
Ziarul Independent din Slobozia l-a identificat pe ofițerul originar din Fierbinți Târg, județul Ialomița.

Acesta se numea Vasile Rădună și a plecat din țară în luna aprilie a acestui an, cu o zi înainte ca tatăl lui să fie înmormântat. «Este o zi neagră pentru comunitate! Vasile Rădună mi-a fost coleg din școala generală până la liceu. Era un om bun!» a declarat primarul localității Fierbinți Târg, Dobrică Pârvu pentru independentonline.ro.

Sursă foto: www.stirileprotv.ro

Citește și:

Atacul de la Kabul în care și-a pierdut viața un diplomat român: ”Cei cinci teroriști au știut unde să meargă, aveau informații”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.