Pe 20 iulie va fi lansată de la baza Blue Origin din Texas racheta New Shepard care va duce în spațiu patru oameni până la altitudinea de peste 105 km, iar printre aceștia se numără și cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, cu o avere de peste 200 miliarde dolari. Va fi un zbor de 11 minute, viteza maximă atinsă va fi de 3.700 km/h, iar oamenii din capsulă ar trebui să se bucure de patru minute de imponderabilitate.

Lansarea rachetei se va face de la baza de lângă Van Horn, Texas, la 200 km de orașul El Paso, pe 20 iulie, după ora României 16.00, în funcție de condițiile meteo.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, va porni marţi într-o călătorie supersonică la marginea spaţiului care va fi transmisă în direct online, transmite News.ro.

El va zbura la bordul New Shepard, un sistem ce cuprinde o capsulă şi o rachetă construite de compania sa Blue Origin.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Alături de el se vor afla doar trei oameni – fratele, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk în vârstă de 82 de ani şi un student în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care va fi primul client plătitor la bordul navei.

Acesta va fi primul zbor zpaţial cu echipaj civil care nu va fi pilotat. Niciunul dintre astronauţii Blue Origin sau personal instruit nu se va afla la bord.

De succesul lansării de acum depinde viitorul companiei în care Bezos a investit în unii ani și peste un miliard de dolari.
Dacă totul merge bine, cu New Shepard vor călătorii și primii turiști spațiali, dar prețul unui astfel de mini-voiaj excentric nu a fost comunicat.
Cum ar putea arăta călătoria

Racheta New Shepard are 20 de metri înălțime, face al 16-lea său zbor de test, primul având loc în 2015, dar este primul zbor cu echipaj uman în capsulă.

Racheta va țâșni cu viteză, va atinge 3.700 km/h și își va epuiza aproape tot combustibilul.

Capsula cu cei patru pasageri se va desprinde la altitudinea de 76 km, va mai urca peste 25 km și oamenii vor simți câteva minute de imponderabilitate (aproximativ 4 minute) și vor vedea curbura Pământului.

Pasagerii se vor putea desface din centuri pentru câteva minute.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar