Joe Biden, viitorul președinte al Statelor Unite, a susținut un discurs emoționant în statul Delaware, înainte de a pleca la Washington pentru a fi învestit în funcție pentru mandatul său de patru ani la Casa Albă. Biden a vorbit emoționat de iubirea sa pentru Delaware, statul care l-a adoptat și a plâns vizibil în momentul în care a vorbit despre fiul său Beau, care a murit în 2015 după o luptă lungă cu cancerul.

„Scuzați-mă pentru emoții, când voi muri, în inima mea va fi scris Delaware. În inimile tuturor celor din familia Biden. Vă iubim pe toți! Ați fost alături de noi la bine și la rău, nu ne-ați lăsat niciodată. Sunt mândru, mândru, mândru să fiu un fiu al Delaware”, a spus Biden, care va deveni miercuri cel de-al 46-lea preşedinte american, inspirându-se din cuvintele scriitorului irlandez James Joyce. La 78 de ani, Joe Biden, mândru de originile sale irlandeze, va fi cel mai vârstnic preşedinte american care îşi preia atribuţiile.

Discursul a fost susținut la o bază a Gărzii Naţionale numită în memoria fiului său Beau Biden, fost militar în cadrul acestei organizații militare americane, conform Agerpres.

„Singurul meu regret este că el nu este aici”, a spus Biden, referindu-se la fiul său Beau, fost procuror general al statului Delaware, care a murit de cancer la creier în 2015.

„Pe el ar fi trebuit să-l introducem ca președinte”, a spus președintele ales Biden, încercând cu dificultate să își stăpânească lacrimile.

„Ştiu că traversăm momente sumbre, dar rămâne mereu lumină”, a spus Joe Biden într-o Americă profund divizată după patru ani de mandat Donald Trump şi bulversată de Asaltul asupra Capitoliului în 6 ianuarie.

Joe Biden și Kamala Harris vor fi învestiți miercuri, 20 ianuarie, în funcțiile de președinte și vicepreședinte ai Statelor Unite ale Americii.

 

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar