O nouă mutație a virusului SARS-CoV-2, mai exact, o mutație a variantei Omicron, face ravagii în China, cu un total de 13.146 de cazuri, înregistrate duminică.

Cea mai mare cifră, de la vârful primului val în urmă cu peste doi ani, au anunţat autorităţile sanitare, notează AFP. Este vorba despre „1.455 de pacienţi cu simptome” şi „11.691 asimptomatici”. Comisia naţională de sănătate a declarat, într-un comunicat, că „Nu au fost raportate noi decese”.

Potrivit Bloomberg, ar fi vorba despre o mutație a variantei Omicron, foarte contagioasă, care s-a răspândit în mai mult de zece provincii. Aproape toţi cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai, capitala economică a Chinei, au fost izolaţi începând de sâmbătă.

Oraşul a devenit în ultimele zile epicentrul unui nou val de contaminare legat de Omicron. Câteva zeci de milioane de chinezi sunt, de asemenea, în izolare în nord-estul ţării.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

China, unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul lui 2019, este una dintre ultimele ţări din lume care practică o politică „zero Covid” menită să împiedice apariţia de noi cazuri prin lockdown-uri stricte, testare în masă, izolarea sistematică a persoanelor infectate şi închiderea aproape completă a frontierelor.

Sursă: ziare.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar