Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Moaștele lui Ioan Paul al II-lea, care erau păstrate în capela Crucifixului din Catedrala din Spoleto, au fost furate. Dispariţia relicvelor a fost observată miercuri seară de sacristanul Domului, scrie g4media.ro.

Știrea a fost dată de „Vatican News”, care publică şi reacţia arhiepiscopului de Spoleto-Norcia, Monseniorul Renato Boccardo: „Este un act grav care lezează sensibilitatea și devotamentul multor oameni”, a declarat arhiepiscopul după furtul fiolei care conține picături din sângele Papei Wojtyla, scrie La Repubblica, citată de Rador.

După raportarea furtului, Curia Arhiepiscopală a anunţat imediat poliţia din Spoleto, care în prezent efectuează investigații, vizionând și imaginile înregistrate de sistemul de supraveghere video.

Moaştele furate, o fiolă conţinând picături din sângele Sfântului Ioan Paul al II-lea păstrate într-un relicvar de aur, a fost donată Bisericii din Spoleto-Norcia la 28 septembrie 2016 de către arhiepiscopul de atunci al Cracoviei, cardinalul Stanislaw Dziwisz. Aceasta urma să fie transferată la noua biserică San Nicolò din Spoleto dedicată pontifului polonez, care va fi sfinţită la data de 22 octombrie.

Sursa: La Repubblica

Sursă foto: www.g4media.ro