Publicitate
Solid House apartamente si studiouri de vanzare Constanta
Patriarhul Irinej, şeful Bisericii Ortodoxe sârbe (SPC), a murit vineri din cauza covid-19, la trei săptămâni după ce a oficiat funeraliile şefului Bisericii din Muntenegru, de asemenea victima noului coronavirus, a anunţat într-un comunicat Biseria Ortodoxă sârbă, relatează AFP.

Demnitarul religios, care conducea Biserica Ortodoxă sârbă din 2010, a murit după ora locală 7.00, la vârsta de 90 de ani, la Spitalul Militar din Belgrad, unde a fost internat la 4 noiembrie.

Biserica Ortodoxă sârbă are aproximativ 12 milioane de credincioşi, majoritatea în Serbia – o ţară cu şapte milioane de locuitori, dintre care peste 80% sunt ortodocşi -, dar şi în Bosnia, Muntenegru şi în diaspora.

Irinej, care era al 45-lea conducător al SPC, a oficiat la 1 noiembrie, la Podgoriţa, capitala Muntenegrului, funeraliile arhiepiscopului Amfilohije, mort din cauza covid-19 la vârsta de 82 de ani.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Şeful influentei Biserici Ortodoxe a Greciei, Ieronim, testat poziitiv cu covid-19, a fost spitalizat la Atena, la fel ca arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe a Albaniei, Anastasios, care a contractat noul coronavirus.

Contaminările cu noul coronavirus SARS-CoV-2 au crescut puternic în Balcani.

Serbia, o ţară în care pandemia covid-19 sa soldat cu 1.110 morţi la şapte milioane de locuitori, a înregistrat un nou ”record” de contaminări joi, peste 6.100 de cazuri.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar