Francezii au protestat masiv împotriva vaccinării şi a certificatelor Covid la Paris, Strasbourg, Lille şi la Montpellier. Protestatarii au scandat „Libertate!” şi a purtat semne care denunţau o „dictatură medicală” a preşedintelui Macron.

Mii de oameni au mărşăluit sâmbătă în Franţa pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi a permiselor Covid-19, documente care vor fi necesare pentru a intra în restaurante şi alte locuri, anunță Mediafax.

Un marş ţinut la Paris şi condus de un politician de extremă dreaptă şi poziţionat anti-vaccin a atras o mulţime neobişnuit de mare, crescută de furia determinată de noile reguli ale virusului, anunţate săptămâna aceasta de preşedintele francez Emmanuel Macron.

De asemenea, au avut loc demonstraţii la Strasbourg – în est, Lille – în nord, Montpellier – în sud şi în alte părţi ale Franţei. Se estimează că pe străzi au ieşit peste 100.000 de oameni, potrivit Le Parisien, în 136 de regiuni ale Franţei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Măsurile impuse de Macron impun tuturor angajaților din domeniul sănătăţii vaccinarea până la data de 15 septembrie. De asemenea, vor fi necesare certificate speciale Covid-19 în toate restaurantele, barurile, spitalele, centrele comerciale, trenurile şi avioanele.

Foto: bloomberg.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar