Robot
Robot
Tehnologia avansează într-un ritm mult mai rapid decât ne-am putea imagina: în Japonia, țara hi-tech prin excelență, se ia, deja, în calzul, înlocuirea elevilor cu… roboți.

Potrivit urban.ro, un district scolar din Kumamoto, Japonia, crede că ar putea avea o soluție pentru elevii prea anxioși pentru a merge la școală, sau pentru cei a căror prezență la școală înseamnă bullying sau situații care le aduc disconfort.

Orașul din sud-vestul Japoniei va permite unor elevi sa participe la cursuri prin intermediul unui robot ghidat de la distanță, într-un efort de a rezolva problema prezenței la cursuri a districtului școlar, despre care autoritățile spun că s-a agravat drastic în ultimii ani.

Elevii manevrează mișcările robotului de acasă, comunicând cu ceilalți și interacționând cu profesorii prin intermediul chat-ului video pe tot parcursul zilei de scoala.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Districtul spune ca 2.760 de elevi de la școlile primare și gimnaziale din oraș „nu au fost prezenți la cursuri în anul școlar 2022”, un număr care a crescut de la an la an față de 2018, cand orașul a înregistrat 1.283 de absențe în âandul copiilor de vârstă gimnazială și liceală.

FOTO: Freepik

Citește și:

Mesajul SRI, de 8 Martie: „Concediem ROBOȚI. Le scapă multe detalii”. Iată ce au răspuns internauții

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.