Un român a fost împușcat de polițiștii din Germania, în Englischen Garten, München, după ce acesta i-a atacat cu un obiect artizanal asemănător cu un cuțit, relatează BILD.

Întâmplarea a avut loc pe 7 iulie, iar presa germană se întreabă de ce ambulanța a ajuns abia peste 30 de minute.

Cum s-a desfășurat acțiunea polițiștilor germani

Un bărbat ar fi scos din buzunar un obiect artizanal care semăna cu un cuțit. Acesta era controlat de polițiști în civil. Agenții de poliție i-au cerut bărbatului român, în vârstă de 38 de ani, actul de identitate. Românul s-ar fi aplecat și ar fi îngenuncheat, apoi a scos o armă de plastic care părea reală.

Polițiștii l-au împușcat de patru ori pe român. Un glonț l-a lovit în zona pieptului, iar bărbatul a fost doborât. A stat nemișcat câteva minute, iar polițiștii i-au acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Românul care i-a atacat pe polițiști a fost transportat la spital, iar acum se află în stare stabilă.

Deși operațiunea a început în jurul orei 17:55, ambulanța a sosit la 18:25. Legea privind serviciul de salvare prevede că „Urgențele ar trebui, în general, să poată fi atinse de salvare în cel mult 12 minute de la plecare”.

Publicația BILD a chestionat polițiștii cu privire la timpul în care a ajuns ambulanța la locul incidentului. Biroul de presă al poliției din München a declarat că nu poate răspunde la această întrebare, iar cei care trebuie să fie chestionați sunt responsabilii armelor de foc. Responsabilii de armele de foc i-au trimis pe jurnaliștii BILD la procurorul public.

Purtătorul de cuvânt al brigăzii a declarat că salvarea a fost alertată la 18:03 și a ajuns la locul faptei la 18:10.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar