MAI și MAE au încheiat un protocol de colaborare care prevede acordarea de sprijin reciproc în gestionarea situaţiilor deosebite în care sunt implicaţi cetățeni români aflați sau stabiliți în străinătate, dar și cetățeni străini aflați sau stabiliți pe teritoriul României.

Protocolul va facilita efectuarea de activități și acțiuni comune în situații de urgență majore, dezastre sau calamități naturale în statele din vecinătatea României (Republica Moldova, Bulgaria, Republica Serbia, Ungaria și Ucraina), precum și în alte țări stabilite de comun acord.

De asemenea, parteneriatul prevede promovarea Aplicației DSU (http://www.dsu.mai.gov.ro/descarca-gratuit-aplicatia-dsu/) care oferă utilizatorului informații cu privire la situații de risc, a aplicaţiei MAE „Călătoreşte în siguranţă” https://www.mae.ro/app_cs și a serviciului de alertare „Un SMS îţi salvează viaţa”, destinate cetățenilor români care călătoresc în străinătate.

Documentul a fost încheiat între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, din partea MAI, și de Departamentul Consular – MAE Romania, din partea MAE.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.