Autoritățile din Rusia au anunțat că își măresc exporturile de petrol către partenerii săi asiatici prin portul Kozimo, principalul său port din zona de est, pentru a diminua din impactul creat de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, informează ziare.com, care citează surse Reuters.

Moscova dorește să redirecționeze exportul de energie din Europa către țările asiatice, însă acest este complicat din cauza distanțelor, ceea ce implică costuri uriașe, pe care țara le va suporta cu mari dificultăți având în vedere sancțiunile occidentale față de războiul din Ucraina.

Transneft, compania care deţine monopolul asupra conductelor Rusiei, a crescut deja cu 70.000 de barili pe zi (bpd) cantitatea de ţiţei pompată către Kozmino pe principala sa rută de petrol din Asia, conducta din Oceanul Pacific de Est Siberia (ESPO), prin utilizarea aditivilor chimici pentru a accelera fluxurile de petrol, au spus surse, vorbind sub rezerva anonimatului.

Livrările suplimentare vor permite Kozmino să crească livrările totale la aproximativ 900.000 bpd în lunile următoare, de la o medie de aproximativ 750.000 bpd în acest an, au adăugat sursele.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Citește și:

Rusia amenință „românii răzbunători” și „bulgarii laşi” că va folosi racheta nucleară Satan 2

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!