Celebra statuie art déco Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro va fi supusă unei ample restaurări înaintea celei de-a 90-a aniversări, relatează rtbf.be, potrivit News.ro.

Arhitecta Cristina Ventura este care conduce şantierul deschis deja. Statuia, inaugurată în 1931, a devenit în scurt timp una dintre emblemele oraşului brazilian.

„Structura exterioară expusă elementelor a suferit o uzură din cauza soarelui, ploii, fulgerelor şi a variaţiilor de temperatură”, a explicat Ventura.

Situată la 710 metri faţă de nivelul mării, pe colina Corcovado, statuia din beton are o înălţime de 38 de metri. În mod obişnuit, ea era vizitată de peste 2 milioane de oameni anual. Anul trecut, accesul aici a fost restricţionat mai multe săptămâni, în contextul crizei sanitare.

Pe 12 octombrie va împlini 90 de ani.

Restaurarea a prevăzut o analiză aprofundată a stadiului învelişului compus din mii de pietre triunghiulare tăiate de mână, a armăturii sale din fier şi a structurii.

Statuia a fost declarată, în 1973, monument istoric, iar în 2007 a fost clasată între cele şapte minuni ale lumii moderne.

Programul de restaurare, care se va întinde pe următoarele luni, are ca scop stabilirea unui plan preventiv de mentenanţă pentru a evita pe viitor deteriorarea.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar