Alte două seisme puternice s-au produs miercuri dimineață în Croația, primul cu magnitudinea 4,7, iar al doilea cu magnitudinea 4,8 pe scară Richter, cu epicentrul în regiunea Petrinja, informează agenția de știri croată HINA.

Primul a avut loc la ora 6:15 a.m, iar cel de-al doilea ceva mai târziu, a declarat directoarea Agenției de Seismologie, Ines Ivancic, pentru postul de radio din Croația.

Această a spus că pământul “se va zdruncină mult timp de acum încolo. Cutremurul de marți a fost devastator și va fi cu siguranță urmat de o lungă serie de seisme, incluzând, cu siguranță, și unele puternice”.

Ivancic a mai precizat că seisme cu intensități mai mici că cele de astăzi vor afecta cu siguranță clădirile din Petrinja și Sisak, avariate în seismul de 6,2 grade produs marți, care a dus la moartea a șapte persoane și a provocat pagube materiale semnificative.

Ivancic a mai spus că Petrinja a fost lovită de un număr enorm de cutremure mai mici începând de luni. Pământul tremură aproape la fiecare minut, a spus această, incluzând cel puțin 25 până la 30 de seisme cu magnitudinea peste 3 pe scară Richter.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar