Un avion privat înmatriculat în țara noastră s-a fi prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano, transmite presa intaliană, informație confirmată de Romatsa. Pilotul era de naționalitate română, și conform Corriere della Sera, îl chema Dan Petrescu. Alături de el, în avion se afla soția și copilul lor, alături de alți cinci amici a căror naționalitate încă nu este cunoscută. Martorii spun că avea un motor în flăcări înainte să se prăbușească. Aeronava era un model Pilatus PC 12 cu un singur propulsor.

Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano și în imediata apropiere a aeroportului Linate și a unei stații de metrou, informează site-ul boardingpass.ro.

Doi experți consultați de Corriere della Sera explică faptul că este încă foarte devreme pentru a face supoziții legat de motivul pentru care a căzut avionul. Una dintre pistele ce sunt urmărite se bazează pe activitatea singurul motor al avionului. Acesta s-ar fi putut opri și în acel moment pilotul ar fi încercat să se întoarcă, pentru a reveni la aeroport, cât mai curând posibil, lucru confirmat de ultimii metri ai cursului avionului. Numai că această manevră ar fi putut bloca aeronava și acest lucru ar explica și creșterea bruscă a vitezei înainte de a se prăbuși într-o clădire.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Video: Facebook

Foto: Aviation Accidents / This Day in History (Facebook)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar