FRANC ESTATE DEVELOPMENT S.R.L., firmă care îl are ca acționar pe consilierul local PSD, Cristian Mihăilescu își continuă investițiile imobiliare în municipiul Constanța și construiește blocuri pe bandă rulantă în zona Campusului Universitar.

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a transmis recent solicitantului FRANC ESTATE DEVELOPMENT S.R.L. că proiectul care vizează construirea imobilului 2S+P+supantă + 6E + etaj tehnic/terasă circulabilă – locuințe colective cu spații comercial și servicii la parter se poate realiza doar cu condiția încadrării în înălțimea maximă de 27 de metri și cu respectarea numărului de niveluri corespunzător înălțimii maxime admise: P+6E, respectiv Hmaxim = 27 m. Nu se menționează în decizia de încadrare care este strada pe care se va edifica proiectul ci doar nr. cadastral 239144.

Conform PUZ aprobat prin HCL nr. 109/27.04.2017 imobilul se afla situat în zona de reglementare urbanistică Zona Ib – loturile situate între strada Rubinului și strada Smaraldului si o parte din loturile situate la nord-est de strada Universitatii – zona mixtă, Zona Ib având regim de construire discontinuu (cuplat sau izolat)

Prin proiect se propune edificarea pe amplasamentul analizat, a unui imobil de locuințe colective, în condițiile încadrării în coeficienții urbanistici prevăzuți de P.U.Z. aprobat cu H.C.L. nr. 109/2017, HCL nr. 166/2017 și HCL nr. 253/2018, conform prevederilor din certidficatul de urbanism nr. 1171 din 10.06.2022.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Imobilul va cuprinde 94 de unități locative organizate la nivelul etajelor 1-6, spații comerciale și de servicii la parter și supantă și parcaje auto la subsol 2, subsol 1 și parțial la parter.

Potrivit datelor cuprinse în decizia de încadrare publicată de APM Constanța suprafața construită a imobilului este de 2534,46 mp, din care suprafața desfășurată 16.295,8 mp, alei pietonale si carosabile – 1143 mp, un spațiu de joacă pentru copii – 19,85 mp și spatii verzi amenajate – 282,75mp – la nivelul solului și 1.003,95 mp – pe terasă ( din care 320mp – pe terasa de peste parter, la nivelul supantei și 683,95mp la nivelul terasei de peste etajul 6). Suprafața spațiilor verzi reprezintă 30,2% din suprafața terenului.

Spațiile verzi vor fi compuse din gazon, plante decorative și flori.

De asemenea, se vor amenaja 214 locuri de parcare care vor fi organizate după cum urmează:

  •  la nivelul parterului – 10 locuri de parcare simple (min. 2,30 x 5,00m)
  •  la nivelul subsolului S1 și S2 – 206 locuri de parcare simple (min. 2,30 x 5,00m)
Blocurile din zona Campusului Universitar ridicate de firma consilierului PSD răsar de la un an la altul tot mai multe  

În zonă, de câțiva ani, FRANC ESTATE DEVELOPMENT S.R.L. dezvoltă mai multe proiecte imobiliare care cuprind sute de apartamente. O parte dinte acestea sunt deja locuite, o parte sunt în curs de finalizare.

Reamintim că în februarie 2020, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 548/ 05.02.2020, care viza „Construire imobil 2s+P+6 etaje-locuinţe colective cu spaţii comerciale şi servicii la parter, împrejmuire teren şi organizare de şantier“.

Ulterior, în 31 august 2020 a primit autorizația pentru demararea construcției propriu-zise, lucrările începând pe 9 septembrie 2020, având termen de finalizare 8 septembrie 2024.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva imagini de pe șantierul de lucru:

În 2021, în luna septembrie, SC Franc Estate Development SRL primise de la Primăria Municipiului Constanța, autorizația pentru desființarea a două clădiri existente C1 și C2 de pe bulevardul Aurel Vlaicu nr 325 D. La fața locului, la acel moment, clădirile C1 și C2, nu mai erau în picioare, cel mai probabil acestea fuseseră deja desființate când a fost emis documentul administrativ.

În luna martie 2022, SC Franc Estate Development SRL a primit o altă autorizație de construire pentru un imobil 2S+P+Mezanin locuințe colective cu spații comerciale birouri și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 325D. Pentru același amplasament, în septembrie 2021, social-democratul a obținut autorizația pentru desființarea a două clădiri existente C1 și C2.

Ulterior, în luna iunie 2022, consilierul PSD Constanța a mai primit de la Primăria Municipiului Constanța, un alt certificat de urbanism pentru construirea unui bloc în aceeași zonă.

Valabilitatea actului emis de autoritățile locale pentru imobilul 2S+P-supantă+6E+etaj tehnic/terasă circulabilă locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier este de 12 luni.

Societatea înființată în anul 2008 care se ocupă de edificarea blocurilor are sediul chiar într-unul din apartamentele deja predate din primele două blocuri construite în zona Campusului Universitar, pe Bulevardul Aurel Vlaicu 325 A, CORP B, Et. 1 Ap. 1.

Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 14 ianuarie 2023, firma care realizează proiectul are ca obiect de activitate „Dezvoltare (promovare) imobiliară” și îi are ca asociați două persoane juridice: A.B.V. ALVAL GENERAL SRL (66%) și F.G.K. FORTUNE SRL (34%). Administratorii Franc Estate Development SRL sunt Barba Alexandru, Mihăilescu Cristian și Barba Valentin.

SC Franc Estate Development SRL
SC Franc Estate Development SRL

Pentru a avea o imagine mai concludentă a afacerilor pe care le derulează consilierul local PSD, vă prezentăm mai jos declarația de avere, postată pe site-ul Primăriei Constanța, datată 15 iunie 2022.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Citește și:

Consilierul local PSD, Cristian Mihăilescu, mai ridică un bloc pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

Construcții noi ridicate de firma consilierului constănțean PSD, Cristian Mihăilescu

Afacerile consilierului local PSD, Cristian Mihăilescu, se extind. Vrea să construiască încă un bloc în Constanța

Cafenea, galerie expozițională și apartamente: Sterie Caradima cere acordul CJC pentru construirea imobilului cu funcțiune mixtă S+P+3E+4E, de pe bulevardul Tomis

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.