Consultare publică imobil nou Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Consultare publică imobil nou Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
La câteva zile după articolul publicat de Ziarul Amprenta, prin care anunțam o viitoare investiție în zona Peninsulară a Constanței, iată că proiectul de elaborare a unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei locuințe pe strada Aristide Karatzali nr. 8 este în consultare publică

Cei interesați pot transmite observații asupra proiectului până la 18 august în scris prin e-mail la adresa primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa bd. Tomis nr. 51, etaj 1, cam 121, Serviciul Planificare Urbană și Mediu sau depuse la Registratura PMC, la Centrul de Informare Cetățeni din incinta City Park Mall.

Comunicarea rezultatelor  se va face în intervalul 18.08.2022 – 28.08.2022.

PUD
PUD

Terenul ce face obiectul documentației se află în zona centrului istoric al municipiului Constanța, la aproximativ 300 nord de Piața Ovidiu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Clădirea îi aparține lui Teodorescu Dragoș George care a cumpărat imobilul de la această adresă în urmă cu aproape un an. Conform Actului Notarial nr. 1280/05.06.2020 emis de Iosif Mariana, terenul situat în strada Aristide Karatzali nr. 8, se află în proprietatea persoanelor fizice Teodorescu Dragoș-George și Teodorescu Viorica-Roxana.

Frumoasa clădire aflată în situl Tomis se află în același rând cu Biserica Greacă “Metamorfosis” și Teatrul Elpis și are vedere directă la mare.

Așa arată acum imobilul: 
Clădire Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Clădire Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Aristide Karatzali nr. 8 - Constanta
Aristide Karatzali nr. 8 – Constanta
Clădire Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Clădire Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Clădire Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Clădire Aristide Karatzali nr. 8 Constanța

Suprafața de teren care a generat P.U.D. este 424,6 mp din acte și 373 mp din măsurători, conform extrasului de carte funciară nr. 252321 eliberat sub număr cerere 117409/ 10.09.2020.

Potrivit proiectului, în locul clădirii existente la acest moment se intenționează realizarea unei locuințe individuale S+P+1 alipită la calcanele existente pe limitele laterale ale construcției.

Conform Regulamentului Local de Urbanism al P.U.Z. Peninsulă aprobat cu HCL 416/21.11.2003, ”Construcția noilor clădiri va fi autorizată numai în urma întocmirii unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat conform legislației privind zonele istorice protejate.

Prezentul PUD urmărește să detalieze modul de amplasare în parcelă a construcției propuse, indicând racordarea fațadei de pe aliniament la cele două fațade vecine, stabilirea accesului carosabil și pietonal, a numărul și amplasarea locurilor de parcare, conform temei beneficiarului și a reglementărilor impuse de documentațiilor de urbanism de nivel superior aprobate anterior prezentului studiu.

Terenul pe care este vizată intervenția ce va succede P.U.D.-ul nu este utilizat, fiind într-o stare de degradare.

PUD strada Aristide Karatzali nr. 8
PUD strada Aristide Karatzali nr. 8

În prezent, terenul aflat în studiu este ocupat cu construcții având următoarele destinații, conform extrasului de plan cadastral:

  • C1 – 64 mp – locuință, S desfășurată = 186 mp
  • C2 – 17 mp – anexă, S desfășurată = 17 mp;

Locuința regim S+P+1 este amplasată pe aliniament și alipită pe limita laterală estică de proprietate. La aliniament, casa ocupă 7 metri din deschiderea către stradă.

În cazul terenului care a generat P.U.D. procentul de ocupare a terenului maxim admis este de 40%. Acesta se va calcula raportat la suprafața terenului din acte, 424,6 mp.

Construcția va avea o amprentă la sol de 169,8 mp.

Clădire nouă Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Clădire nouă Aristide Karatzali nr. 8 Constanța
Aristide Karatzali nr. 8
Aristide Karatzali nr. 8

Imobilul este situat în:

  • Situl Arheologic ”Orașul Antic Tomis”, Peninsula Constanța, între bd Ferdinand, faleza de Est a orașului până la plaja Modern, Cazino, Poarta 1, Port Comercial, bd. Termele Romane (fost Marinarilor), Traian, cod CT-I-s-A-02553, nr crt 1;
  • Situl urban ”Zona Peninsulară Constanța”, CT-II-S-B-02832.03 – bd Tomis (Piața Ovidiu- Ferdinand), Mircea cel Bătrân (Piața Ovidiu Ferdinand), Marc Aureliu, Orientului, Petru Rareș, Cantemir, Rosetti C.A., Sulmona, Doinei, Callatis, Țurcanu V., Poștei Vântului, Zambaccian C., Karatzali A., Alecsandri V., Negru Vodă, Dragoș Vodă, Plevnei, Varga Ecaterina, Kogălniceanu M. (până la Ferdinand), nr crt 488;

Citește și:

Se pregătește un proiect imobiliar nou în zona Bisericii Grecești și a Teatrului Elpis. Cine este proprietarul clădirii și ce legătură are cu Dosarul Retrocedărilor

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.