Construcție Faleză Nord George Secărea
Construcție Faleză Nord George Secărea
Zilele trecute au început lucrările la viitorul bloc de 6 etaje care se va ridica pe unul din ultimele spații verzi din Faleză Nord, situat pe strada Belvedere nr. 8. Locatarii blocurilor BM7 și BM8 s-au luptat ani de zile în instanță pentru a-i bloca investiția omului de afaceri George Secărea însă, într-un final, decizia instanței a fost în favoarea investitorului. Termenul de finalizare a construcției care va lua fața blocurilor BM7 și BM8 este de aproape cinci luni. 

George Secărea, un afacerist controversat din Constanța, este cunoscut nu numai pentru legăturile strânse pe care le-a avut cu PSD, în special cu fostul primar Radu Mazăre, dar și pentru investiția pe care o realizează în Faleză Nord, și care este în dezacord cu vecinii din blocurile BM7 și BM 8.

Mai mult, aceștia s-au războit în instanță, în speranța că vor obține anularea proiectului imobiliar.

După ani de zile, iată că zilele trecute, investitorul a demarat în forță lucrările.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Terenul se pregătește de la începutul lunii aprilie însă abia de ieri echipele de muncitori au demarat lucrările propriu-zise.

De dimineață până seara, echipele de muncitori lucrează la foc automat mai ales că investiția este preconizată a fi gata pe 29 septembrie 2022. 

Investiția a fost autorizată de Primăria Constanța, așa cum se evidențiază pe site-ul autorității publice, în data de 30 septembrie 2021, fiind valabilă 12 luni.

Locuitori ai cartierului Faleză Nord au dat în judecată, în 2020, Consiliul Local Constanța, într-un dosar în care au cerut anularea Hotărârii Consiliului Local nr. 89 din 28.02.2020, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona delimitată de strada Belvedere, căile de acces și mai multe proprietăți private, situate în Faleză Nord, zonă unde afaceristul George Secărea construiește acum blocul de 6 etaje.

PUZ-ul a fost aprobat pentru o suprafață totală de 19.487 metri pătrați, care include proprietăți publice și private, iar afaceristul Secărea dorește să construiască pe două parcele: una de 829,18 metri pătrați, iar cea de-a doua de 870 metri pătrați. Regulamentul acestui PUZ a fost aprobat în 2017 și prevede o înălțime maximă P+6, spații verzi, locuri de parcare și alei pietonale.

Pentru că nu avea încredere în instanță, afaceristul constănțean a cerut strămutarea dosarului deschis de „vecinii săi” de pe strada Belvedere, privind contestarea PUZ-ului. Magistrații însă i-au respins acțiunea și, într-un final, s-au pronunțat în favoarea afaceristului.

Asociat cu Mazăre și cu Constantinescu

Secărea George este implicat în mai multe firme din Constanța, iar în unele dintre ele a fost asociat cu fostul primar Radu Mazăre și cu fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu. Este vorba despre societățile Alliance Qwest Company SA și Silk Estate SA. Cea mai nouă firmă fondată de Secărea este Sunrise Luxury Residence SRL, căreia i-a pus bazele anul trecut și care are, în prezent, asociați pe fiica lui George Secărea, Georgiana Stoica Secărea și soțul ei, Răzvan Stoica.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar