Fabrica Mesta - Gur Bilal
Fabrica Mesta - Gur Bilal
Bilal Gur, CEO al Mesta Marmura, a precizat în cadrul emisiunii From Vis to Biz un proiect al Ziarului Financiar, că intenționează să in­ves­teas­că peste 30 milioane de euro în perioada urmă­toare în două fabrici şi un depozit pentru a-şi dezvolta businessul. Compania Mesta Marmura este pro­ducătoare şi importatoare de mar­­mură, piatră natu­rală şi ­alte decoraţi­uni interi­oa­re.

„Avem în plan pentru următorii ani să investim în zona aceasta de design interior, în care să oferim de toate. Deja am achiziţionat un teren foarte mare în Constanţa. Vom face depozit, hale, fabrică, showroom şi vindem lângă piatră.

În ziua de azi clientul caută să ia tot dintr-un singur loc. Încercăm să mergem către zona aceasta. Investiţiile vor fi peste 15 milioane euro numai fabrica şi un depozit, dar o să facem acelaşi lucru şi la Bucureşti şi vom încerca să francizăm pentru restul ţării. Vom face o infrastructură co­rectă pentru că deja ştim ce merge în piaţă“, a spus Bilal Gur.

El a mai adăugat că pe lângă aceste investiţii de peste 15 mil. euro, planul companiei este de a deschide în Constanţa şi o fabrică foarte mare pentru producerea de adeziv, chit, mortar, iar strategia este de a ajunge să vândă în toate ţările din vecinătate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Investiţia o să fie în jur de 15 mil. euro pe lângă cele peste 15 mil. euro deja planificate. Piaţa, după anul nou, cred că o să crească şi o să fim pregătiţi să accesăm finanţări prin fonduri euro­pene sau bănci. Noi am vrea sa con­tribuim cu 50%, iar restul prin fonduri europene sau finanţări bancare“, susţine Bilal Gur.

Mesta Marmura a ajuns la peste 10 milioane de euro cifră de afaceri

Bilal Gur a mai explicat că investiţiile în general s-au dus în zona de producţie, mai ales pentru că Mesta Marmura vinde produse personalizate. Astfel, în urmă cu doi ani şi jumătate a fost nevoie de o investiţie de aproape 1 milioane de euro în fabrică.

„Ca termen de livrare am scăzut de la câteva luni la câteva zile. De exemplu, pentru a face o lucrare la 8 etaje dintr-un bloc era nevoie de o lună, acum putem face lucrările în 2-3 zile. Prin fabrică am micşorat personalul, am automatizat şi folosim foarte mult utilajele tip CNC prin care evităm şi greşelile, eficientizăm foarte mult. Fabrica a intrat în funcţiune acum 2 ani şi jumătate. Înainte foloseam 3 persoane pentru a utiliza un utilaj, acum un singur om face acest lucru. În prezent avem aproximativ 52 de angajaţi, iar înainte de fabrică aveam aproape 62. Am dezvoltat în acelaşi timp şi am angajat şi pe partea de vânzări, practic nu s-a renunţat masiv la personal, ci au fost reorientaţi“, susţine Bilal Gur.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, Mesta Marmura a ajuns la peste 10 milioane de euro, iar pentru anul 2023 se estimează o creştere de 10-15%, a mai adăugat Bilal Gur.

Clienţii principali ai companiei sunt Dedeman, Leroy Merlin, magazinele mari de bricolaj şi firmele mari de construcţii precum Strabag.

 

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.