Proiectul imobiliar din Mamaia Nord al afaceristului Sterică Paris și al unui fost consilier local din Năvodari, blocat în instanță. Prefectul cere anularea actelor emise

Constanța Imobiliară
Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat recent dosarul nr. 5234/118/2023 prin care prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, solicită anularea certificatului de urbanism nr. 926/02.09.2021 și a autorizației de construire nr. 512/27.10.2021 emise de Primăria Năvodari în favoarea unei asocieri de firme WAVE HOUSE SRL, GAZZO PREMIUM SRL și GAS PORT OIL SRL.
Cele trei firme dezvoltă în Mamaia Nord, pe strada Promenada Năvodari un bloc de șapte etaje.

certificat de urbanism nr. 926/02.09.2021

autorizație de construire nr. 512/27.10.2021
Prefectul județului Constanța a cerut ANULAREA a 32 de autorizații de construire pentru imobile situate în Mamaia Nord
Reamintim că informații legate de atacarea în instanță a mai multor acte administrative emise de autoritatea locală din Năvodari au fost furnizate de prefectul Silviu Coșa abia la începutul acestei săptămâni.
Acesta a declarat pentru Ziarul Amprenta că a înaintat instanței de Contencios Administrativ un număr de 32 de solicitări în vederea anulării autorizațiilor de construcție eliberate pentru realizarea unor construcții în Mamaia Nord.
„Până în momentul de față pentru zona Mamaia -Năvodari noi am fost sesizați în legătură cu 36 de autorizații de construire.
Conform Legii 50, atunci când Inspectoratul de Stat în Construcții ne sesizează cu privire la o autorizație de construire, că există anumite aspecte de nelegalitate noi suntem obligați de lege să facem instanței de Contencios administrativ o solicitare prin care cerem anularea autorizației respective. Asta s-a întâmplat într-un număr de 36 de cazuri care au fost transmise de ISC. Dintre acestea, în patru cazuri am solicitat informații suplimentare pentru că erau spețe care nu erau clare”, ne-a explicat prefectul.
Reamintim că vara trecută, la Primăria Năvodari au fost efectuate controale în urma unor solicitări din partea Corpului de Control al Premierului.
În cadrul controlului au fost verificate 400 de autorizații și certificate de urbanism pentru a se vedea dacă la baza eliberării acestora există avizele necesare.
„Aceste 400 au fost considerate ca neavând avizele necesare. Concluziile Corpului de Control al Instituției Prefectului au fost înaintate Corpului de Control al Premierului, iar concomitent a fost demarată această acțiune a ISC care s-a finalizat prin transmiterea către noi a celor 36 de constatări, din care 32 au fost înaintate instanței”, a mai explicat prefectul Silviu Iulian Coșa.
Fiecare din cele trei firme au dezvoltat proiecte imobiliare separate
Astfel, SC Gas Port Oil SRL primea de la Primăria Constanța, la începutul anului 2021 două certificate de urbanism în vederea construirii unui imobil de patru etaje pe locul fostului Club XS din Mamaia, dar și pentru amenajarea imobilului cu plante. Certificatul de urbanism viza desființarea imobilului C1 (Discoteca XS/Noroc – așa cum era cunoscută în trecut), funcțiunea imobilului fiind de apart-hotel.
Ulterior, în septembrie 2021 Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul implementat de către societatea Gas Port Oil SRL. Mediul a decis că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului”, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Desființare imobil C1 și Construire Imobil P+4E cu funcțiunea de apart-hotel – cu încadrarea în prevederile art. 8, al. 4 din Legea nr. 50/1991, actualizată”, amplasat în județul Constanța, Municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia, Zona Hotel Select, Discoteca Noroc, Lot 1.
În iulie 2022, firma a obținut autorizația de construire pentru apart-hotelul din Mamaia.
Anterior, în 2018, firma obținea de la Primăria Constanța și autorizația de construire pentru un bloc de trei etaje D+P+3 etaje, cu garaj la demisol şi împrejmuire teren pe strada Safirului din municipiul Constanţa.
Societatea Gas Port Oil SRL a fost înmatriculată în anul 2014 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Ștefan Mihăileanu 45. Asociaţi persoane fizice în societate sunt Sterică Paris şi Dan Mihalache, fiecare cu 50% din capitalul social. Administratorul firmei este Sterică Paris, ambii fiind beneficiari de pe urma societății.
În anul 2022, cifra de afaceri era de 976 lei, iar datoriile erau în valoare de 779.836 lei. Firma are doi angajați.
Pe cei doi asociați îi mai regăsim și în Gazzo Preium SRL din Constanța, Fabri Gaz SRL din Constanța, Grancafe Espresso SRL din Constanța, Wave Panoramics SRL din Năvodari, Panorams SRL și în Teragas SRL din Constanța.
Gazzo Premium SRL a fost înființată în 1993 și are sediul are sediul la aceeași adresă ca și Gas Port Oil SRL. Firma îl are ca asociat unic pe Paris Sterică, iar împreună cu Grosu Costică îndeplinește funcția de administrator al societății care are ca obiect de activitate „Fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului„.
În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 19.177.356 lei, datorii de 24 203 863 lei și 46 de angajați.

GAZZO PREMIUM SRL
Gazzo Premium SRL este conectată, prin asociații și în Gas Port Oil SRL, Fabri Gaz SRL, Grancafe Espresso SRL, Wave Panoramis SRL, Panoramis Cafe SRL, Teragas&Oil SRL, Gazzo Logistics SRL și Dolceria D’Italy SRL.
Celălalt investitor al proiectului imobiliar pentru care Prefectul Județului Constanța a solicitat Tribunalului Constanța anularea documentelor care au stat la baza realizării investiției din Mamaia Nord este WAVE HOUSE SRL.
Firma a fost înființată în 2013, are ca obiect de activitate preponderent „Intermedieri în comerțul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, n.c.a.” și „Hoteluri și alte facilități de cazare similare” ca activitate principală.
Firma îi are ca asociați pe Mihaela Popescu Vica (10%) și pe Popescu Cristian Ștefan (90%), iar în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 10.581.877 lei, datorii de 37.425.881 și opt angajați.
Popescu Cristian Ștefan este fost consilier local în Năvodari.

WAVE HOUSE SRL
Prin asociații săi, societatea este activ conectată cu Agrimob Smart Năvodari SRL, Beauty Wave Spa SRL, Dream Clean Team SRL, Dreamwave Land SRL, Wave Panoramis SRL și Basic Management SRL – toate din Năvodari.
În luna mai 2018, investitorii Wave House SRL, Florin Munteanu și Eugenia Elena Munteanu au solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanta emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil P+7e locuințe colective – etapa I tronson 1 și etapa II tronson 2“, propus a fi amplasat în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, trup 2 (DL), strada Promenada, lot 2/1/1/2+2/1/1/1/2.
Încă din 2015, societatea a investit în mai multe proiecte dintre care amintim de Complex Wave Residence, Wave 8 Panoramic, Wave 3, Wave 2 sau Wave 1.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Foto: Rol Ilustrativ (bearfotos Freepik)
Citește și:
De la cafenele la construcții imobiliare: Sterică Paris, beneficiarul unui bloc în Mamaia Nord