14 cadre didactice din judeţul Constanţa au fost diagnosticate cu COVID-19, iar dintre acestea zece sunt din învăţământul preuniversitar, iar patru din cel universitar. Trei contacți ai acestora sunt în carantină. Deocamdată nu sunt elevi confirmaţi cu COVID-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa (DJSC), Cristina Schipor, a declarat astăzi, într-o conferință de presă la care au luat parte și prefectul județului Constanța, George Niculescu, dar și inspectorul șef al ISJ Constanța că au fost făcut inspecţii în şcolile cu probleme, iar cele mai multe dintre acestea le-au rezolvat.
“Săptămâna trecută am făcut inspecţii la şcolile cu precădere cele pe care le ştiam că au probleme. În mare parte ele s-au conformat, şi-au rezolvat problemele. Cine a mai avut ceva de rezolvat, am dat termene, iar pentru noi acţiunea de control nu s-a terminat şi va fi pe toată perioada lunii septembrie”, a afirmat Cristina Schipor.
Întrebată câte cadre didactice sunt infectate cu noul coronavirus, Cristina Schipor a răspuns: “Sunt 10 cadre didactice din preuniversitar şi patru din universitar şi au trei contacţi carantinaţi din cadre de învăţământ. Elevi nu avem la acest moment”.
Cristina Schipor a mai afirmat că zece şcoli din judeţul Constanţa nu au avizul DSP deoarece în localităţile respective nu există alimentare cu apă.
“Școlile nu aveau avizul pentru că nu erau racordaţi la canalizare sau nu aveau apă, dar în urma vizitelor o parte din ele şi-au remediat problemele. Legislaţia pentru câteva luni le dă voie să-şi asigura aprovizionarea cu apă din nişte containere, s-au supus şi le-au asigurat, acum trebuie doar să aducă documentaţia să putem să îi avizăm”, a explicat Schipor.
Prezent la conferinţa de presă, prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a spus că cele mai multe unităţi de învăţământ încep anul şcolar în scenariul întâi.
“Începem anul şcolar în scenariul întâi în marea majoritate a unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa, sperăm ca situaţia să nu se înrăutăţească, avem o rată de incidenţă bună în continuare, cred că vineri aveam 0,52, ştim bine că 1,5 este rata limită, deci suntem mult sub valorile impuse. Îmi doresc să rămânem aşa şi îmi doresc să avem un an şcolar fără niciun fel de probleme”, a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu.
De asemenea, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Sorin Mihai, a afirmat, că sunt unităţi care s-au organizat şi vor fi înainte propuneri de intrare pe scenariul întâi.
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar