Academicianului Marian Traian Gomoiu, biolog, cercetător științific și profesor universitar, membru titular al Academiei Române, Cetățean de onoare al municipiului Constanța, a trecut la cele veșnice.
Marian Traian Gomoiu a fost un profesionist desăvârșit în domeniul oceanografiei, fiind o personalitate ştiinţifică cu o reputație cunoscută şi recunoscută de comunitatea națională și internaţională.
Înmormantarea va avea loc sâmbătă, la Cimitirul central al orașului Constanța, trupul neînsuflețit fiind depus la Casa Albastră.
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Acad. Prof. dr. Marian Traian GOMOIU, primul Guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în perioada 1990 – 1993.

Salvată în anii ’90 de la a fi transformată în marele grânar al țării, Delta Dunării a fost declarată rezervație a biosferei în cadrul Programului “Omul și biosfera” (MAB) al UNESCO, sit Ramsar, în cadrul Convenției privind Zonele Umede de Importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice și sit natural al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană în anul 2007, Delta Dunării a devenit și sit al Rețelei Natura 2000. Rezervația Biosferei Delta Dunării deține de asemenea, din anul 2000, și Diploma Europei pentru Arii Protejate, în cadrul Convenției de la Berna privind conservarea vieții sălbatice și a habitatelor naturale din Europa.

A publicat numeroase lucrări și studii precum “Apercu Ecologique sur les Zones Humides. Cas particullier: Delta du Danube“ in 2004, alături de Onciu Teodore și Skolka M., “Present state of the benthic ecosystem in Razelm-Sinoie Lagoon Complex” în 2008 alături de Begun T., Opreanu P., Teacă A., “Zonele umede – abordare ecologică. Studii de caz: Dunărea-Delta Dunării – Câmpia de Vest a României” în 2010, alături de Ardelean A., Ardelean G., Ardelean I. D., Onciu Teodorea maria, Skolka M., Karacsonyi K. dar și multe altele.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar