Poliţiştii constănţeni fac cercetări după ce două îngrijitoare de la o creşă din Năvodari sunt acuzate că au agresat fizic şi verbal doi copii, în vârstă de doi ani şi jumătate. Faptele au fost descoperite după ce un părinte i-a pus copilului un dispozitiv de înregistrat, una dintre îngrijitoare putând fi auzită când îi spune unui copil să se spele pe faţă cu apa din toaletă.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, două îngrijitoare de la o creşă din Năvodari sunt acuzate că, în 24 aprilie, au agresat fizic şi verbal doi copii.
Faptele au ieșit la iveală după ce un părinte a montat un sistem de înregistrare audio în hainele copilului său, iar pe fişierul audio poate fi auzită o voce feminină agresând verbal copiii și spunând unuia dintre ei să se spele pe faţă cu apa din toaletă.
„Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge şi umflatul ăsta se ia după ea”, se aude o îngrijitoare spunând pe fundal, potrivit Antena 3.
„Pe lângă faptul că m-a deranjat foarte tare că a pus-o să se spele cu apă din toaletă pe faţă, se ţipă încontinuu la ea, ţin să cred că au ceva personal cu ea, pentru că 80% din acea înregistrare de o oră nu se ţipă, se urlă”, a spus mama unui copil.

Luni seara, mamele celor doi copii de la creşa respectivă au depus plângere la poliţie, iar oamenii legii au început cercetările pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă.

Cei doi copii care ar fi fost abuzaţi fizic şi verbal de către îngrijitoare sunt în vârstă de doi ani şi jumătate.

Poliţiştii au deschis un dosar penal cu privire la această faptă şi fac investigaţii în acest caz pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a persoanelor implicate
De asemenea, cazul a ajuns și în atenția Primăriei Năvodari, de care aparține creșa respectivă. Primarul localității, Florin Chelaru, a precizat că în cursul acestei zile se va constitui o comisie care va analiza situația și va lua măsuri, dacă acestea se impun.

“În cazul incidentului de la Creşa nr. 20, Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a persoanelor implicate, conform prevederilor legale, iar comisia de cercetare disciplinară din cadrul aparatului de specialitate al primarului va analiza şi va dispune măsurile ce se impun, conform Codului Muncii. Menţionăm că situaţia apărută este regretabilă şi considerăm astfel de comportamente ca fiind intolerabile, atât din punct de vedere uman, cât şi legal, mai cu seamă în relaţia cu copiii, fiind conştienţi de efectele nefaste asupra personalităţii lor. Nu au mai existat astfel de situaţii până în prezent, iar cei vinovaţi vor suporta consecinţele faptelor lor”, se arată în comunicatul Primăriei Năvodari.