Autoritățile din Mihail Kogălniceanu acordă burse școlare din semestrul al II-lea. Până la finele lunii, 134 de elevi vor fi premiați pentru performanțele școlare din 2019

Ieri, la invitația primarului comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, s-a deplasat, împreună cu președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andrei – Mihai Tănase, în comună pentru a discuta despre soluționarea situației referitoare la bursele școlare.

Astfel, așa cum au anunțat reprezentanții ISJ Constanța, în urma întrevederii, s-a ajuns la un acord, doamna primar dând asigurări că îi va propune consiliului local ca, printr-un proiect de hotărâre, aceste burse să fie acordate începând cu semestrul al II-lea.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar

Reamintim faptul că la începutul lunii noiembrie Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a dat în judecată 12 consilii locale din judeţul Constanţa – printre care și Mihail Kogălniceanu, pentru că nu au respectat obligaţia legală de a acorda burse şcolare elevilor.

“Pe această cale, solicităm ferm primarilor UAT-urilor acţionate în instanţă să dispună de urgenţă alocarea de fonduri pentru bursele şcolare ale elevilor, precum şi adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru aprobarea burselor şi, astfel, să înceapă să arate interes faţă de educaţie şi faţă de elevi, lucru care, din păcate, până la acest moment le-a fost necunoscut”, se arăta în comunicatul Asociaţiei Elevilor din Constanţa. Sursa citată menţionează că dreptul elevilor de a primi burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu este stipulat de articolul 82, alin. (1) din Legea educaţiei naţionale, iar obligaţia acordării acestor burse revine consiliilor locale.

Trebuie precizat faptul că administrația locală din Mihail Kogălniceanu este una dintre autoritățile din județul Constanța pentru care elevul a fost o prioritate în ultimii ani.

Vorbim astfel despre proiecte demarate de administrația locală care au dus la îmbunătățirea condițiile din școlile și grădinițele din localitate, dar și despre construirea unor noi instituții de învățământ, cum sunt cele două gradinițe cu program prelungit din localitate care, în anul școlar 2020 – 2021 vor fi date în folosință.

De asemenea, la sfârșitul lunii august 2019 s-a semnat contractul de execuție și proiectare pentru începerea lucrărilor la sala de sport din comuna Mihail Kogălniceanu. Clădirea se va ridica în curtea liceului din localitate pe o suprafață de 1.890,29 mp – suprafață construită și 3.158,29 mp – suprafață desfășurată. “Am decis să facem împreună contractul proiectare și execuție pentru a scurta timpul de execuție a lucrării. Nu avem în prezent sală de sport în comună iar acest proiect era foarte necesar”, ne-a spus primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, la acel moment.

Valoarea contractului este de 1.112.272,77 lei cu TVA din care 709.894,84 lei este partea pe care a alocat-o primăria, iar restul sunt bani guvernamentali.

De asemenea, în luna mai a acestui an Primăria Mihail Kogălniceanu anunța numele agentului economic care se va ocupa de eficientizarea energetică a clădirilor corp C1 și C2 (fost internat) din cadrul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, dar și cel care se va ocupa de Școala nr. 2 care va intra în același proces de eficientizare energetică.

Zilele trecute, primarul comunei, Ancuța Belu, anunța că până la începutul vacanței de iarnă, copiii vor fi premiați pentru performanțele obținute la olimpiadele și concursurile naționale la care au participat și au luat rezultate pe parcursul anului 2019.

134 de elevi vor fi recompensați de autoritatea locală pentru efortul pe care l-au făcut. Cea mai mare bursă va fi de 1.400 de lei.

Citește și:

(Foto) Una dintre grădinițele cu orar prelungit din Mihail Kogălniceanu este gata în noiembrie

Autoritățile din Mihail Kogălniceanu finanțează, pentru copii, cursuri de teatru

Primăria Mihail Kogălniceanu premiază performanța. Burse de merit de până la 1.400 de lei pentru cei mai buni elevi din comună

Se finalizează un proiect de asfaltare în comuna Mihail Kogălniceanu. Lucrările la una din grădinițe, pe ultima sută de metri