Batalionul 345 Artilerie “Tomis” din cadrul Garnizoanei Medgidia organizează joi, Ziua Porților Deschise

Mâine, de la ora 12.00, la Batalionul 345 Artilerie “Tomis” din cadrul Garnizoanei Medgidia are loc Ziua Porților Deschise o activitate înscrisă în cadrul proiectului “Școala Altfel”. Evenimentele vor avea loc la sediul Unității Militare 01775 de pe strada Lupeni din Medgidia. 

Astfel, după primirea invitaților vor fi prezentate activitățile specifice și se va vizita unitatea, dar și atelierele care vor avea loc.

Astfel, potrivit programului, în cadrul activității se vor desfășura zece ateliere dintre care amintim:
Atelier 1 – Vizionarea filmulețului de prezentare a tehnicii de dotare și a misiunilor batalionului;
Atelier 2 – Armament de infanterie (montare/demontare);
Atelier 3 – Tehnică/ muniție de artilerie;
Atelier 4 – Aparatură de artilerie;
Atelier 5- Uniforma militară;
Atelier 6 – Activități Pluton medical;
Atelier 7 – Topografie militară;
Atelier 8 – Darea comenzilor de tragere din poziția de tragere;
Atelier 9 – Punctul de Comandă;
Atelier 10 – Biroul de Informare Recrutare și Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” Constanța;
Atelier 11 – Exercițiu demonstrativextracție VIP de la o grupare insurgentă.

După finalizarea acestor activități, începând cu ora 13,40 se va oficia sericiul religios pentru sfințirea dării în folosință a unui nou corp de clădire.

Comandantul Batalionului 345 Artilerie “Tomis”, Daniel Ovidiu Axente, ne-a declarat că acțiunea ce va avea loc mâine se înscrie în activitățile derulate în cadrul programului desfășurat la nivel național de către Ministerul Apărăii Naționale “Armata în școli”.

Practic evenimentul de mâine aduce elevilor din Medgidia oportunitatea de a afla mai multe informații cu privire la cariera militară pe care aceștia ar putea să o urmeze. “La unitatea noastră este prima oară când se organizează o astfel de activitate. Promovăm cu acest prilej cariera militară și avem alături de noi Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” Constanța și Academia Navală “Mircea cel Bătrân”. Îi vom avea oaspeți pe copii școlilor 1 și 2 din municipiul Medgidia, mai exact trei grupe ale claselor a VII-a și a-VIII-a și o clasă de elevi din ciclul primar. Vor fi activitati interactive cu copii, li se va prezenta tehnica si tehnologia din armată și li se va oferi șansa de a cunoaște ce viitor pot avea în armată, chiar în localitatea de baștină”, ne-a mai spus comandantul Batalionului 345 Artilerie “Tomis”.