Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Astăzi, prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 30 a CJSU Constanța. Aceasta prevede, printre altele, modificarea scenariilor de funcționare în 16 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, până pe data de 12 octombrie, pentru următoarele unități de învățământ:

  • Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, unde au fost confirmate 4 cazuri COVID-19 (trei în rândul cadrelor didactice și un elev),
  • Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri COVID-19 în rândul elevilor,
  • Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor,
  • Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (o clasă a IX-a), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor.

Aceeași măsură se va aplica, dar până pe 09 octombrie a.c., pentru Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (o clasă a VI-a), în urma confirmării unui caz COVID-19 în rândul elevilor.

De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 2, până pe data de 12 octombrie a.c., în cazul următoarelor: Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, Grădinița cu Program Normal Fântânele, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu și Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai. Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 locuitori.

Pe de altă parte, începând cu data de 30 septembrie a.c., Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei prin care scenariul 3 a fost aprobat în CJSU. Alte trei unități de învățământ – Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare), Școala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă și Grădinița cu Program Normal Cuza Vodă – vor trece, începând de pe data de 30 septembrie a.c., din scenariul 3, în scenariul 1, motivul fiind expirarea perioadei în care scenariul 3 a fost activat în CJSU.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța va trece din scenariu 2, în scenariul 1, după ce au fost asigurate condițiile de învățământ „față în față”.

Citește și:

Două cazuri de COVID-19 la elevi de la Școala nr. 29 și Școala nr. 12 din Constanța. Și un cadru didactic de la Grădinița „Colibri” este infectat

Un nou deces la Constanța din cauza infectării cu COVID-19 și 35 de cazuri noi în 24 de ore

Ce pacienți sunt internați la Spitalul Militar Mobil Constanța devenit operațional