Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluarea în Educație la proba de Limba și literatura Română a fost cea cu numărul 5.

Candidaţii care au susţinut, luni, proba la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat subiecte care au inclus un fragment din “Amintiri despre G. Călinescu” de Mircea Bandu, un altul din “Arhanghelii” de Ion Agârbiceanu şi de redactat un eseu despre o comedie studiată.

La primul subiect al probei de limba şi literatura română a Bacalaureatului, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pornind de la un fragment din “Amintiri despre G. Călinescu” de Mircea Bandu.

Rezolvarea acestor cerinţe însumează 50 de puncte.

La subiectul al doilea, de 10 puncte, elevilor li s-a cerut să prezinte perspectiva narativă dintr-un fragment din “Arhanghelii” de Ion Agârbiceanu.

Cel de-al treilea subiect a prevăzut redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte, în care candidaţii să prezinte particularităţi ale unei comedii studiate. Acest subiect a fost notat cu 30 de puncte.

La subiectul I, punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre cum contribuie mass-media (dacă da sau dacă nu) la crearea imaginii publice a unei persoane.

Subiectul III a fost un eseu despre particularitățile unei comedii studiate.

 

Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie va publica subiectele si baremele de corectare la ora 15.00, pe site-ul: subiecte.edu.ro.

Sursa: www.edupedu.ro

Citește și:

Elevii care iau 10 la bacalaureat intră gratuit la Untold și Neversea 2021

Bacalaureat special în iulie pentru elevii care nu pot participa, din motive medicale, la prima sesiune

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar