Școala nr. 30 Gheorghe Țițeica - Constanța
Școala nr. 30 Gheorghe Țițeica - Constanța
Primăria Constanța a eliberat recent certificatul de urbanism solicitat de Școala cu Clase I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica în vederea amplasării unui container tip modular în care vor fi amenajate două săli de clasă. 

Contactată telefonic, directoarea unității de învățământ Florentina Țigmeanu a declarat pentru Ziarul Amprenta că și-a propus ca proiectul să fie gata până la începutul anului școlar 2022 – 2023.

„Avem două clase de a V-a pentru care nu avem spațiu și de aceea avem nevoie de cele două săli. Elevii nu au mai plecat în număr atât de mare ca în alți ani la Colegii și ne-au rămas 140 de copii pe are trebuie să îi cuprindem în patru clase din planul de școlarizare, ceea ce este imposibil. 

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Așteptăm finalizarea documentelor de la Primăria Constanța și ulterior vom face achiziția. Este o prioritate pentru noi”, ne-a explicat directorul unității de învățământ.

Construcția modulară va fi amplasată în curtea unității de învățământ, în partea dreaptă a intrării elevilor – zona blocurilor.

La acest moment o astfel de construcție modulară ajunge la 30.000 de euro, ofertă obținută de conducerea unității de învățământ și care este valabilă până aproape de sfârșitul lunii iulie.

Acestei sume i se va adăuga și altele legate de costurile racordurilor care se vor face, dar și dotarea cu mobilier. Achiziția se va face din bugetul propriu al unității de învățământ.

„Am strâns cureaua pe parcursul anului școlar, nu am făcut niciun fel de alte cheltuieli decât cele strict necesare pentru a putea realiza această achiziție. Îmi doresc ca la începutul anului școlar toți elevii să fie în clase, trebuie să rezolvăm această problemă astfel încât anul școlar să înceapă în condiții bune pentru toată lumea. Mulțumesc Primăriei Constanța pentru ajutor!”

În unitatea de învățământ învață aproximativ 1.400 de elevi.

Problema lipsei spațiului la școala nr. 30 din Constanța, una din cele mai solicitate unități de învățământ din municipiu, una cunoscută

În luna septembrie 2021, colectivul de cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic au declanșat o grevă japoneză pentru a atrage atenția autorităților locale asupra unei situații de netolerat care trenează în Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” de mai mulți ani și care viza lipsa spațiului suficient pentru desfășurarea actului educațional. Astfel, elevii instituției nu beneficiază de baza materială a laboratoarelor și a bibliotecii, aici fiind amenajate săli de clasă. De asemenea, elevii nu au nici sală de sport.

Școala ar fi trebuit să intre în posesia unor spații de la un Liceul Tomis din Constanța, existând o decizie a instanței definitivă și irevocabilă în acest sens.

Executorul judecătoresc nu a putut să pună decizia în aplicare, pentru că reprezentanții liceului, care au spații excedentare, s-au opus. Ulterior, consilierii locali constănțeni au luat decizia de a anula hotărârea de consiliu care viza alocarea de spații către Școala Gimnazială nr. 30.

Foto: Arhivă

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.