Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a premiat ieri, 8 iunie, 90 de unități de învâțământ preuniversitar din toată țara declarate câștigătoare în cadrul competiției „Școală Europeană”. Printre aceste s-au aflat și două licee din județul Constanța: Colegiul Național „Mihai Eminescu” (Constanța) și Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” (Năvodari).

La evenimentul aflat la cea de-a XVII-a ediție au mai participat, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, Monica Cristina Anisie, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport din Senatul României, Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, secretarii de stat Antoneta-Georgina Bolchiş, Sorin Ion, Ionel Florian Lixandru şi subsecretarul de stat Cătălin Mihai Micu (Ministerul Educaţiei).

Certificatul „Școală Europeană” este valabil trei ani, iar după expirarea acestei perioade școlile trebuie să candideze din nou pentru a primi titlul. De asemenea, pe lângă titlul de „Școală Europeană 2022”, toate cele 90 de unități de învățământ au primit și un premiu în bani în valoare de 5000 de lei pe care îi pot folosi pentru dotarea și modernizarea școlii, se mai precizează în comunicat.

Foto: Facebook

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Citește și:

Proiectul „Once upon a time… the SEA” derulat de Şcoala Gimnazială ”Lucian Grigorescu” din Medgidia, la final

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar