Pe o vreme autentică de iarnă, cu vânt, ger și soare cu dinți, elevii Școlii Gimnaziale nr. 12 “B.P. Hașdeu” din Constanța s-au mândrit, purtând culorile tricolorului și “au pictat” în curtea instituției de învățământ forma numărului celebrat – 100. Sute de baloane în culorile tricolorului au brăzdat apoi cerul, spre bucuria elevilor și părinților prezenți la evenimentul dedicat împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. 

Fie că a fost ninsoare, vânt și ger, cei aproape 300 de copiii care au format cifra 100 în cadrului evenimentului, s-au pregătit timp de câteva zile alături de profesorii școlii.

Din fericire, ieri vremea a ținut cu ei și în ciuda gerului, momentul a fost spectaculos pentru fiecare dintre participanți.

Imnul României a fost cântat de una dintre micuțele eleve ale școlii, îmbrăcată în port popular românesc, acompaniată de colegii săi, moment artistic ce a stârnit emoție în inimile părinților și colegilor care asistau la eveniment.

“Și școala noastră a marcat astăzi marea sărbătoare națională, la ceas centenar prin diferite activități: ore de istorie pe această temă, activități artistice ale celor mici. Marcăm în ultimele două-trei zile acest moment pe care puțini au onoarea de a-l prinde de-a lungul vieții”, ne-a spus directorul Școlii nr. 12 “B.P. Hașdeu”, Adelina Oșca.

Momentul s-a încheiat cu sutele de baloane care au brăzdat cerul în culorile tricolorului eliberate de cei aproape 300 de elevi care au format cifra 100.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.