Elevii comunei Crucea au participat astăzi la festivitatea de încheiere a anului școlar 2021 – 2022, eveniment la care a fost prezent și primarul comunei Iulian Tudorache.

Acesta i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obținute pe parcursul anului școlar și le-a promis că va continua să investească în infrastructura școlară, dar și în pregătirea și recompensarea lor.

Redăm, în cele ce urmează, mesajul primarului comunei, Iulian Tudorache, postat astăzi pe pagina de Facebook a Primăriei Crucea, după finalizarea evenimentului:

„Cu emoție și bucurie s-a mai încheiat un an școlar.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Felicitări tuturor copiilor!

Felicitări celor cu rezultate deosebite la învățătură și ne mândrim cu astfel de copii la școlile comunei, mulțumim cadrelor didactice pentru grija și dăruirea oferită copiilor comunei noastre.

Totodată, asigurăm părinții de implicarea totală a administrației locale pentru asigurarea celor mai bune condiții de învațat copiilor comunei Crucea!

Vom continua investițiile în infrastructura școlară, vom asigura în continuare rechizitele școlare tuturor elevilor la început de an, vom continua pregătirea suplimentară pentru cei din an terminal și suntem convinși că vom putea face și mai mult de atât. Sănătate tuturor!

Succes la examenele de evaluare clasei a VIII-a!”, se arată în postare.

O radiografie a situației reale a infrastructurii școlare din Crucea. Care sunt proiectele în lucru

În noiembrie 2021, la un an de la preluarea mandatului de primar al comunei, Iulian Tudorache a realizat un bilanț al activității derulate, prezentând locuitorilor comunei ceea ce a găsit la momentul preluării mandatului, ce a reușit să se facă într-un an și planurile pentru perioada de mandat rămasă pentru fiecare domeniu de activitate.

Domeniul educației ocupă unul important pe agenda sa de lucru, dovadă și proiectele deja finalizate și cele în lucru la acest moment.

Infrastructura educațională a comunei pe care autoritatea locală trebuie să o gestioneze este una vastă.

Pe raza comunei funcționează 5 grădinițe, o Școală Generală la Stupina, o Școală Generală și un Liceu Tehnologic în localitatea Crucea. Pentru prima dată în istoria comunei, toți cei 350 de elevi au primit rechizite la începutul anului școlar 2020-2021, cea mai mare parte a sumei necesare achiziției fiind asigurată din sponsorizări.

În perioada 2020-2021, infrastructura educațională s-a îmbunătățit considerabil:
  • Au fost finalizate lucrările la Grădinița Crișan – reabilitare generală clădire și sistem de încălzire, valoarea acestor lucrări fiind de peste 100.0000 lei;
  • A fost amenajat un teren de sport multifuncțional la Liceul Tehnologic din Crucea, pe amplasamentul fostei centrale termice. Costul aproximativ al lucrărilor – 500.000 de lei;
  • A fost desființată vechea clădire a Școlii din Stupina, lucrările au ajuns la 100.000 de lei;
After school nou și modernizarea locurilor de joacă existente
  • La Administrația Fondului pentru Mediu Primăria Crucea a depus un proiect de reabilitare a Școlii din Băltăgești și a Grădiniței din Gălbiori. Printre lucrările care vor fi efectuate menționăm: anveloparea clădirilor, reparații și amenajări interioare, modificarea sistemelor de încălzire prin asigurarea de aport de energie verde pompe de căldură, sisteme solare pentru apă caldă și fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică;
  • Construirea unui After school în localitatea Crucea care va fi amplasat în spatele vechiului internat. Pentru acest proiect a fost întocmit Studiul de Fezabilitate și va fi identificată o sursă de finanțare europeană;
  • Reabilitarea, modernizarea și extinderea locurilor de joacă pentru copii existente pe raza comunei;

Pentru că sportul înseamnă sănătate, disciplină și dezvoltarea armonioasă a individului, autoritățile locale din comuna Crucea încurajează și susțin copiii comunei să facă mișcare. În acest sens, antrenamente de fotbal și Taekwondo, care se desfășoară în sala de sport din comuna Crucea, sunt susținute financiar din bugetul comunei.

Îmbunătățirea infrastructurii sportive și a bazei materiale – proiecte importante pentru viitor

  • Pentru încurajarea practicării sportului, începând cu anul următor, etapizat, în fiecare sat al comunei, va fi amenajat câte un teren de sport multifuncțional;
  • Construirea unei baze sportive noi în localitatea Crucea, pe zona vechiului teren de fotbal situat pe strada Aleea Fermei. Pe terenul de 2 hectare va fi construită o bază de sport ultramodernă, cu teren la dimensiuni omologate 100/50, alte două terenuri funcționale mici, nocturnă, vestiare și tribune. Terenul este predat către Compania Națională de Investiții, care urmează să scoată la licitație lucrarea aferentă acestui proiect important, în valoare de 9 milioane de lei;

„După construirea acestei baze sportive ultramoderne, îmi doresc să organizăm săptămânal cât mai multe evenimente sportive care să scoată locuitorii comunei din casă și să îi determine să facă mișcare pentru sănătate, educaţie şi integrare socială. Prin realizarea acestui proiect al bazei sportive precum și a proiectului care prevede construirea unui teren de sport în fiecare sat al comunei, încerc să asigur accesul egal și neîngradit la facilitățile normale de recreere și de petrecere a timpului liber, fiecărui locuitor al comunei”,  transmitea primarul comunei la un an de la preluarea mandatului, afirmații care rămân în picioare și la acest moment.

Citește și:

Ziua Copilului sărbătorită în comuna Crucea: Teatru de păpuși, cadouri și activități sportive pentru cei mici. Și copiii din comunele Horia, Pantelimon și Topalu sunt așteptați la distracție

RAPORT DE ACTIVITATE. Comuna Crucea între trecut și viitor: ”Chiar dacă lucrurile nu se pot transforma peste noapte, când investești timp, energie și suflet în ceea ce faci, rezultatele nu întârzie să apară!”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!