ZICI la Școala Gimnazială nr. 1 din Mangalia
ZICI la Școala Gimnazială nr. 1 din Mangalia
Elevii Școlii Gimnaziale numărul 1 din Mangalia au sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună, la Biblioteca Municipală Mangalia, coordonați de cadrele didactice: Stănică Ana Maria, Drăgoi Diana, Ragabeja Fănia, Lețcaie Mihaela. 

Ninu Corneliu Emil și Peghi Marcu, profesori pensionari, dar și prieteni ai cărților i-au încântat pe cei din sală, prezentând „curiozități” din lumea lui Ion Luca Caragiale, sărbătorit tot în această zi. Timp de câteva ore bune, elevii și cadrele didactice au citit împreună pasaje din cărți și au discutat într-o atmosferă prietenoasă.

Cei mici au descoperit eroii din basme și animalele cu puteri fantastice.

Alte activități incitante care s-au desfășurat au fost: realizarea de postere, prezentarea cărților favorite, descrierea personajului îndrăgit, realizare de afișe, dar și reclame pentru cărți.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Copiii au fost încurajați să citească cu voce tare, atât în sălile de clasă, cât și în biblioteca școlii, după care au pus diverse întrebări legate de lectură, au recitat poezii și au răsfoit cărțile colegilor. Pentru participarea la activități, elevii au fost răsplătiți cu diplome și semne de carte. Micii cititori au fost entuziasmați.

Copiii au fost coordonați de: Cazacu Maria; Neacșu Mariana; Dincă Coca; Irimia Monica; Gaidargiu Ana.

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare, își împărtășesc poveștile cu scopul de a susține alfabetizarea ca un drept fundamental al omului. Este o ocazie importantă de promovare a frumuseții și beneficiilor lecturii.

Ziua Internațională a Cititului Împreună/World Read Aloud Day(WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2007.

Astfel, lectura nu are nevoie de o zi specială. Ar trebui să devină un obicei, o curiozitate, dar și o plăcere.

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.