În cadrul întâlnirii ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, cu reprezentanţii elevilor, ai profesorilor şi ai elevilor, s-a discutat amânarea cu un an a introducerii testeleor grilă la Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019, au declarat, surse participante la discuţie potrivit Mediafax.

Ministerul Educației a retras astăzi de pe site modelele de subiecte cu teste grilă pentru BAC și Evaluarea Națională, la doar o zi după publicare.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) modificase structura subiectelor de examen, astfel încât acestea conţineau 40% întrebări grilă, întrebări cu alegere duală sau întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals.

Ieri, reprezentanţii MEN susţin că astfel răspunsul elevilor va fi notat obiectiv. Potrivit reprezentanţilor MEN, unele discipline, precum Geografia, aveau astfel de itemi obiectivi. Astfel, începând cu evaluările din anul 2019 şi testele de examen de la Istorie, Matematică sau Limba Română vor conţine întrebări închise.

Schimbările la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a nu au fost consultate în prealabil public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.