Manual cu probleme la clasa pregătitoare. Editura ar putea primi o amendă de până la 100.000 lei

O poveste dintr-un manual de lucru al Editurii Ars Libri a reușit să stârnească valuri de indignare. O fetiţă poreclită „Grasa” este personajul principal pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare. În timp ce Ministerul Educației spune că manualul auxiliar va face obiectul unei reevaluări, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării spune că editura ar putea fi amendată cu până la 100.000 lei.

„Chipul din suflet” se numește povestea pe care autorii au considerat-o reprezentativă la capitolul „Autocunoaştere şi atitudine pozitivă faţă de sine şi faţă de ceilalţi – Schemă corporală”.

Unul dintre personaje este o fetiţă supraponderală hărţuită de colegi şi poreclită „Grasa”. Este pasajul care i-a indignat pe mulți părinți. Psihologii atrag atenția că povestea are un impact negativ asupra comportamentului celor mici.

Cazul e analizat acum și de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării care vede povestea ca pe o încurajare la etichetare și judecare după aspectul fizic.

Ministerul Educaţiei spune că editura Ars Libri este avizată și că materialul în cauză “va face obiectul unei reevaluări a specialiștilor în științele educației iar concluziile vor fi ulterior însușite de instituție”, scriu jurnaliștii de la știrile TVR1.

Sursa: www.stiriletvr.ro