Elevii de la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari, în mobilitate Erasmus +
Elevii de la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari, în mobilitate Erasmus +
În perioada 8-12 mai 2023, în cadrul proiectului Erasmus + „To a Sustainable Future with Green Steps 2022 – 2024”, a avut loc a treia mobiliate în Slovacia, orașul Roznava.

Patru elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, respectiv Angelina Prîșcoveanu, Laura Gerebeneș, Adrian Beznea și Cătălin Ionuț Cusmenco au făcut parte din echipa care a reprezentat România.

Totodată, ei au fost însoțiți de cadrele didactice Bulgariu Alina, coordonatorul proiectului și Florea Nicoleta.

În prima zi, după o întâmpinare tradițională cu pâine și sare, în costum tradițional, au început activitățile: După prezentarea școlii gazdă, GP.J. Śafarika, echipa României a prezentat tema „Textile sustenabile”, într-un mod interactiv, activitatea fiind încheiată cu un joc kahoot.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

O altă activitate atractivă a fost confecționarea hainelor din materiale reciclabile, urmată de o paradă cu produsele realizate, iar ziua s-a încheiat cu un tur al orașului Roznava.

În a doua zi, elevii au învățat despre premaculatură într-un atelier organizat de Asociația Alternativa și totodată, un constructor care le-a prezentat casa eco pe care o construiește într-un sat înconjurat de dealuri.

Ziua a treia a început cu un tur al școlii GP.J. Śafarika, apoi a urmat prezentarea Turciei „Sustainable Food/ How to read food label”, apoi prezentarea Slovaciei: „Zero mile food”, ambele prezentări fiind urmate de jocuri kahoot. O altă activitate a fost un atelier de preparare a alimentelor online prin folosirea resturilor, în care elevii, împărțiți în echipe transnaționale, au facut rețete.

De asemenea, a patra zi de mobilitate slovacă a început cu prezentarea echipei Portugaliei: „Agricultura organică este sănătoasă”, iar apoi s-a desfășurat o excursie în zona Druživa, la Calvar și ziua a fost încheiată cu o activitate practică: echipa care a reprezentat România a învățat să facă compost în grădina comunității orașului.

În cea de a cincea zi, elevii au desfășurat o ultimă activitate colaborativă: au creat meme-uri despre intreaga mobilitate, ziua încheindu-se cu ceremonia de înmȃnare a certificatelor.

Iată cum au perceput elevii experiența:

„Pentru mine experiența în Slovacia a fost foarte frumoasă. Am legat prietenii noi cu oameni noi și am ajuns  cunosc mai bine persoane pe care le știam deja. Am învățat, de asemenea câteva cuvinteMi-au plăcut mult activitățile și aerul curat de acolo, iar oamenii au fost foarte primitori și calzi. Cafenele și restaurantele au fost minunate și am băut cea mai bună ciocolată caldă din viață mea. Chiar a fost o experiență interesantă și de neuitat”, a declarat eleva Laura Gerebenes, elevă participantă la mobilitate.

„Pentru mine experiența Erasmus+ a fost una deosebităîn care am putut învață lucruri noi și am putut vedea o altă culturăcunoscând noi oameni. O experiență unică și de neuitat, în care te poți autodepăși”, a spus Adrian Beznea.

„Pentru mine experiența Erasmus a fost o experiență pe care cu siguranță nu o voi uită niciodată! Am învățat multe lucruri noi, mi-am făcut prieteni din diverse țări, am lucrat colaborativ în echipe mixte, transnaționale ceea ce mi-a plăcut tare mult”, a explicat Cătălin Cusmenco.

Citește și:

(FOTO) Proiect Erasmus: Experiențe inedite în Polonia pentru elevii Liceului Tehnologic “Lazar Edeleanu” din Năvodari

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.