Bani
Bani
Din anul 2020 s-a stabilit ca elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial să primească, în fiecare an școlar, tichete de 500 de lei pentru achiziționarea hainelor și a rechizitelor.

Recent, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a confirmat că preșcolarii și elevii din medii defavorizate vor primi astfel de vouchere și ăn anul școlar 2023-2024.

Ajutorul de 500 de lei, ce a fost acordat pentru prima oară în anul școlar 2021-2022, ajunge la beneficiari pe suport electronic, respectiv pe card.

Cine sunt beneficiarii, conform OUG 133/2020:
  • Copiii preșcolari înscriși în învățământul de stat care provin din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat;
  • Copiii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică, pentru acest an, 1.500 de lei (salariul minim brut pe țară este 3.000 de lei).

Ajutorul aferent unui an școlar poate fi folosit timp de un an de la primirea lui, numai pe baza actului de identitate al titularului sau al părinților acestuia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Tichetele pentru achiziționarea rechizitelor și hainelor pot fi folosite doar în anumite magazine, respectiv în cele care comercializează materiale școlare și care se află pe lista unității emitente a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional.

Potrivit Avocatnet.ro, distribuția acestor ajutoare ar putea începe odată cu anul școlar 2023-2024.

Sursa: www.avocatnet.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Părinții elevilor din învățământul primar ar putea primi anual tichete de 210 de lei

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.