Publicitate
Solid House apartamente si studiouri de vanzare Constanta
Copiii vor avea posibilitatea de a urmări opt lecţii speciale realizate cu ajutorul dronelor, care vor fi transmise în direct şi vor include experimente, jocuri, interviuri cu experţi sau localnici, sesiuni de întrebări şi răspunsuri, lecţii ce fac parte din proiectul “Educaţia pentru dezvoltare durabilă la înălţime”, lansat miercuri la nivel naţional, în cadrul unei conferinţe organizate de Departamentul de Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), potrivit Agerpres.

Potrivit iniţiatorilor, reprezentanţii Aspire Teachers, cadrele didactice implicate şi Asociaţia Cartierul Creativ Carolina, în colaborare cu DDD din cadrul SGG, proiectul ‘Educaţie la înălţime’ se extinde la nivel naţional şi devine accesibil oricărei şcoli din ţară. Lecţiile au inclus experimente, jocuri, interviuri, reconstituiri istorice, scurte reportaje explicative, iar tehnologia actuală a permis dialoguri între profesorul de pe teren şi elevii aflaţi la clase ori acasă, în sistemul de învăţământ online.

Cine poate participa și în ce condiții?

  • Lecțiile sunt realizate de către profesori și învățători dedicați din toate cele opt regiuni de dezvoltare economică a României, fiecare transmițând lecții din zona sa. Profesorii vor fi selectați din rețeaua Aspire Teachers, o comunitate de profesori excelenți, lideri în comunitățile lor, dedicați și adaptați noilor generații, dar și din alte rețele de profesori valoroși.
  • Profesorii-gazdă pot fi profesori cu elevi în clasele III-IV sau V-VII din orice școală din România care vor să primească în direct lecțiile transmise live.
  • O clasă-gazdă are nevoie doar de un videoproiector și un laptop conectat la internet.

Prima lecție, dintre cele care vor fi realizate în următoarele două luni, va fi transmisă pe 6 mai. Pentru a primi informațiile de conectare și pentru a rămâne la curent cu evoluția proiectului, un profesor sau un director de școală poate completa un scurt formular: http://bit.ly/3lf3aPN

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Prima lecție va fi transmisă din localitatea Sfântu Gheorghe, de la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, şi aduce în atenţia copiilor obiectivul de dezvoltare durabilă ‘viaţa acvatică’. După ediţia live, fiecare lecţie va fi disponibilă online şi orice profesor va avea acces la planul acesteia şi la materialele video.

“Lecţiile la înălţime” au fost testate într-un proiect pilot, premiat într-un concurs de inovaţie prin educaţie. Elevi şi profesori din trei şcoli rurale din Munţii Orăştiei au intrat în direct cu profesori de istorie de la Monumentul Adamclisi, din judeţul Constanţa, de geografie  – Ulmet, Buzău, şi de biologie, prin intermediul căruia au văzut defrişările din Munţii Făgăraş, într-o transmisiune în direct, de la o înălţime de 1.700 de metri.

Exemplu de lecție de geografie cu ajutorul dronei:

Din arhiva Ziarului Amprenta puteți vizualiza imagini de la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, surprinse, în luna aprilie 2021:

Sursa: Agerpres

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar