Se închide Liceul “Ovidius” din Constanța. 4 profesori, confirmați cu COVID-19. Se trece la scenariul 3, activități exclusiv online

În cursul zilei de astăzi, conducerea ISJ Constanța a fost informată că la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța 4 angajați sunt cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

Aceștia nu au intrat în contact cu elevii unității de învățământ, doi fiind deja spitalizați de săptămâna trecută, alți doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea în această seară, nefiind prezenți astăzi în școală.

“La propunerea școlii, mâine, 15.09.2020, se va aproba punerea în aplicare a scenariului 3 de funcționare a unităților sau a instituțiilor de învățământ preuniversitare. Vom reveni cu detalii în cursul zilei de mâine.
În permanență se păstrează comunicarea cu DSP și cu Instituția Prefectului, în vederea aplicării eficiente a soluțiilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare. Preocuparea majoră este asigurarea climatului de siguranță și a confortului emoțional al elevilor, al părinților și al cadrelor didactice. Din acest motiv, apelăm la partenerii media pentru o comunicare transparentă și corectă, care să ofere stabilitate în comunitate, în aceste situații speciale”, a transmis Sorin Mihai, inspectorul șef al Inspectorarului Școlar Județean Constanța.

Citește și:

Elevi de la Colegiul Militar și de la Școala de Maiştri Militari din Constanța, confirmați cu COVID-19