Sofia și Iustin Petcu
Cei doi frați din Năvodari, Sofia și Iustin sunt campioni în finala Competiției Internaționale de Aritmetică Mentală care s-a desfășurat la Amsterdam.

Astfel, ieri, la Amsterdam, s-a încheiat cea de-a VI-a ediție a Competiției Internaționale de Aritmetică Mentală HORUS 2023.

Sofia Petcu, în vârstă de 12 ani, a obținut titlul de Campion de Campion (cel mai mare punctaj), în finala competiției organizată în Olanda, după ce anul trecut, în Cairo, Egipt, obținea titlul de Campion.

Fratele său, Iustin Petcu, în vârstă de numai șapte ani a reușit o nouă performanță remarcabilă în ultima rundă a competiției, și anume titlul de Campion” la categoria lui de vârstă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cei doi frați au reprezentat România în finala Competiției Internaționale de Aritmetică Mentală HORUS 2023, alături de alți 26 de tineri din țară.

Sofia și Iustin Petcu
Sofia și Iustin Petcu

În total, la Competiția de Aritmetică Mentală HORUS 2023 au fost prezenți în total 150 de tineri din România, Olanda, Bulgaria, Egipt și Arabia Saudită, de asemenea, alți 250 de copii s-au întrecut la categoria online.

Toți copiii înscriși în concurs au avut de realizat calcule mentale complicate utilizând Abac, mai exact: 160 de operații matematice, în doar 10 minute.

Foto: World Mathematics League + arhivă personală (Facebook Primăria Năvodari)

Citește și:

Doi frați din Năvodari, campioni la aritmetică mentală: Ce premii au cucerit copiii

Doi copii din Năvodari, campioni la Aritmetică Mentală în competiția internațională desfășurată în Egipt

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.