Anul 2019 vine cu vești bune pentru profesorii care vor primi normă de hrană.

Sindicaliștii din domeniu susțin că normă de hrană va fi plătită în luna februarie, iar în luna ianuarie 2019, cadrelor didactice li se va plăti „sporul de solicitare neuropsihică”. Valorea acestuia este 10% din salariu.

Norma de hrană trebuia acordată până la acest moment bugetarilor, însă dascălii nu și-au primit încă banii. În ce privește valoarea normei de hrană, raportată la luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrană s-ar putea mări însă cu mai bine de 300 de lei brut lunar la salarii, cu condiția ca aceștia să aibă toate zilele lucrate.  Astfel, suma ar putea ajunge la 4.160 de lei.

Indemnizațiile sunt asimilate salariilor, prin urmare se vor opri toate contribuțiile și impozitele pe venit. La lichidarea pentru luna decembrie, care va avea loc la mijlocul acestei luni, profesoriinu vor primi așadar indemnizația de hrană, dar vor primi sporul de 10% pentru solicitarea neuropsihica.

Vă reamintim că în învățământ au mai avut loc două creșteri salariale, una în decembrie, și una care se va aplica din această luna, scrie portalinvatamant.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.