Parlamentul a adoptat, astăzi, unde se votează pe articole proiectul de buget, un amendament al PNL care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Se pare că amendamentul s-ar fi votat din greșeală, iar când grupurile parlamentare ALDE și PSD și-au dat seama, au cerut reluarea votului, invocând motive tehnice.

„Amendandamentul PNL susţinut de familiile din România, de peste 4.5 milioane de copii a ttrecut. Le mulţumeszc tuturor celor care au votat pentru. Este Victoria societăţii româneşti care a pus presiune pe parlamentarii guvernării care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD. Este amendamentul PNL şi victoria românilor. Amendamentul prevede creşterea alocaţiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au vârsta de 2 şi 18 ani, iar pentru copiii care au vârsta de o lună şi doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocaţie majorată”, a declarat Robert Sighiartău, după votul din plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Parlamentarii au votat amendamentul cu 123 de voturi pentru şi 119 voturi împotrivă.

Plenul reunit a adoptat bugetul Ministerului Muncii, cu amendamentul admis. Aleşii votează pe anexe proiectul de buget de stat, urmând ca vineri să fie dat vot final pe întregul proiect.

UPDATE

Plenul Parlamentului a votat din nou, joi seară, amendamentul privind majorarea alocaţiilor copiilor, după o şedinţă a parlamentarilor PSD.

Liviu Dragnea a precizat că a fost schimbată sursa de finanţare.

”Amendamentul rămâne acelaşi (…) sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului de stat. Astfel, deficitul total general consolidat estimat ajunge la  2,76% din BIP urmând a se face corelările necesare în cuprinsul Legii bugetului de stat. După ce legea va intra în vigoare, nu ştim când va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul trebuie să emită o OUG pentru a modifica Legea alocaţiilor de stat pentru a se putea într-adevăr plăti alocaţiile, să le primească copiii”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a afirmat că PNL a depus un amendament ”demagogic”.

”Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare. A fost făcut de oameni care habar n-au de regulile şi legislaţia financiar bugetară şi l-au făcut fără să se gândească că va putea fi adoptat, urmând ca banii să nu ajungă la copii pentru că nu exista sursa de finanţare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Deputatul PNL Robert Sighiartau care a propus amendamentul votat în plenul Parlamentului indicase ca sursă de finanţare fondurile pentru legile speciale, parte a altui capitol al bugetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.