Guvernul Ludovic Orban va adopta în ședința aflată în desfășurare la ora transmiterii acestei știri, o ordonanță de urgență prin care amână până la 1 august 2020 termenul de intrare în vigoare a dublării alocațiilor de stat pentru copii, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

„Pentru a face lumina în chestiunea alocațiilor. Din 2008 creșterile au fost realizate la inițiativa PNL. În 2015 prima oară, după ce timp ce 7 ani nu a fost crescută și ulterior în 2019. Apariția intempestivă acestui proiect de lege, tot în 2019, ne-a creat o problema foarte mare. Efortul bugetar necesar pentru dublarea alocațiilor este de peste 6 miliarde, în condițile în care bugetul pe anul acesta trebuie să facă față unor creșteri de pensii și salarii datorită legilor aflate în vigoare”, a zis premierul Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern.

Potrivit acestuia „va trebui să vedem cu evoluează economia” și în funcție de asta „vom crește alocațiile la rectificarea bugetară” care va avea loc după dată de 1 iulie. Orban nu a spus însă dacă se vor dublă sau vor crește cu mai puțîn, ci doar că va fi o creștere.

Citește și:

De când se dublează alocațiile copiilor? Iohannis a promulgat legea

Guvernul va amâna prin OUG plata alocațiilor dublate pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.