Ziua Tatălui
Ziua Tatălui
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care prevede că salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de patru zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă.

Legea promulgată prevede că, la cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani, beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.

”În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentaţi legali sunt salariaţi, cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal, din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Pe 28 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru completarea Codului muncii, prin care salariaţii care au în îngrijire copii în vârstă de până la 11 ani pot beneficia de un program flexibil de lucru.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astfel, aceştia vor avea posibilitatea ca patru zile pe lună să presteze muncă la domiciliu.

„Este una din iniţiativele pe care PNL le-a depus, care fac parte din pachetul de susţinere a demografiei, a natalităţii şi a familiilor cu copii. Este un proiect pe care l-am făcut în sprijinul acelor care încearcă să găsească un echilibru între cariera profesională şi viaţa de familie”, spunea senatoarea PNL Alina Gorghiu, una dintre iniţiatoarele proiectului de lege.

Citește și:

OFICIAL! Zile de concediu plătite pentru părinți: În ce situație pot cere acest lucru

Se SCHIMBĂ modul de calcul al indemnizației pentru mame

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.