Un caz medical rar a avut loc la maternitatea din Botoșani, acolo unde o mamă a născut gemeni microsomi. Ambele fetițe aveau împreună la naștere puțin peste un kilogram.

„Copilul cu cea mai mică greutate născută în anul acesta în maternitate a avut 390 de grame și a fost o fetiță dintr-o sarcină gemelară cu o soră de 660 de grame. 

Fetița de 660 a fost transferată la Maternitatea de nivel 3, respectiv la Maternitatea Suceava”, a declarat Carmen Zaboloteanu, medic șef secția neonatologie Maternitatea Botoșani.

La fetița de doar 390 de grame nu s-a acceptat transferul, pentru că s-a considerat că riscul este foarte mare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Ea a fost îngrijită în maternitatea noastră. Din fericire pentru noi, am putut să-i asigurăm tot ce se poate, tot ce înseamnă tratament și îngrijiri pentru un nou născut, greutatea atât de mică, ca și cum ar fi fost la nivel 3. 

Din păcate, după şapte zile de viață, evoluția a fost nefavorabilă în complicația prematurității de test respiratorie formă severă, cu hemoragie și pneumotorax masiv, reanimat inițial cu evoluție favorabilă la prima reanimare, apoi s-a soldat cu deces. 

Din păcate și sora a murit la maternitatea de nivel 3, chiar evoluția a fost mai rapidă„, a explicat medicul botosaneanul.ro.

Ce este un bebeluş microsom

Microsomia este o stare caracterizată printr-o statură corporală de dimensiuni reduse în mod global, păstrându-se proporționalitatea diferitelor segmente, conform dicționarului medical.

Există mai multe motive pentru care un bebeluș poate fi microsom, cum ar fi o naștere prematură, o sarcină complicată sau o problemă cu placentă.

Bebelușii microsom pot prezenta unele probleme de sănătate la naștere sau pot avea un risc mai mare de a dezvolta probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi dificultăți de alimentație, dezvoltare întârziată sau boli cronice.

Sursă foto: Freepik

Sursă: botosaneanul.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.