Un bebeluș prematur, născut în primele zile ale lui 2022, cântărind 800 de grame, care a stat internat în cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța până acum, este pregătit pentru externare. 

Minunea salvării sale a fost povestită într-o postare pe Facebook:

„Se spune că Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul pruncilor iar noi, la Spitalul Județean Constanța, nu avem niciun dubiu că așa ar fi. Micuța din imagine s-a grăbit să vină pe lume chiar pe 7 ianuarie, când creștinii îl prăznuiesc pe Sf. Ioan Botezătorul. Avea 800 de grame și măsura doar 35 de cm, normal pentru cele 27 de săptămâni ale ei. A primit scor Apgar 1, când maximul este 10. Însă este o luptătoare. Și ea, și personalul medical din cadrul secției clinice Neonatologie a SCJU Constanța. Cea mai mică pacientă din 2022, până la acest moment, a stat internată în compartimentul Terapie Intensivă Neonatală 4 luni, cam cât ar fi trebuit să mai rămână în pântecele mamei. A fost îngrijită aici cu mare atenție dar și cu multe emoții. La o săptămână de la naștere cântărea 745 grame așa că lupta pentru viață a devenit și mai acerbă. Când a împlinit o lună ajunsese la peste 1 kilogram iar evoluția a fost din ce în ce mai bună, sub stricta supraveghere a echipei medicale. După 16 săptămâni de îngrijiri speciale în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală, micuța noastră pacientă cântărea 3250 g și măsura 49 cm, numai bine cât să poată merge acasă.

Sâmbătă a fost ziua ei. A împlinit 4 luni! Îi dorim sănătate multă și noroc din plin! Între timp, aici, alți micuți născuți prematur beneficiază de cele mai bune tratamente și îngrijiri de specialitate astfel încât să răzbească în viață.”, se arată în postarea pe Facebook.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Neonatologie SCJU Constanța
Neonatologie SCJU Constanța
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!