Cel puțin 170 de cazuri de hepatită acută la copii au fost descoperite în 11 țări, printre care și România anunță Organizația Mondială a Sănătății.

Cazurile sunt misterioase, pentru că deocamdată nu se cunoaște cauza bolii și nici tipul virusului: virusurile obișnuite ce provoacă hepatită virală acută, cum ar fi cele ale hepatitei A, B, C, D și E, nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri.

Potrivit OMS, copiii afectați au vârsta cuprinsă între o lună și 16 ani. Cel puțin un copil a murit și 17 au avut nevoie de transplant hepatic. Marea majoritate a cazurilor, peste doua treimi, au fost raportate în Marea Britanie.

Au fost 13 cazuri și în Spania, 12 în Israel, 9 în Statele Unite și un număr mai mic confirmate în Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia, potrivit unui comunicat OMS.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Multe cazuri au raportat simptome gastrointestinale precum dureri abdominale, diaree și vărsături, o inflamație a ficatului, precum niveluri semnificativ crescute de enzime hepatice.

Majoritatea cazurilor raportate nu au avut febră. Specialistii Organizatiei Mondiale a Sănătății spun că investigația asupra cauzei trebuie să ia în calcul „susceptibilitatea crescută în rândul copiilor mici ca urmare a unui nivel mai scăzut de circulație a adenovirusului în timpul pandemiei de COVID-19, potențiala apariție a unui nou adenovirus provocator de hepatită, precum și o posibilă coinfecție cu noul coronavirus.”

Citește și:

ALERTĂ! Hepatită de origine necunoscută la copii. E necesar transplant de ficat

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar