Durere în gât
Durere în gât
Zilele acestea, la spitalele din țară, au fost examinați foarte multi copii pentru boli acute cu afectare amigdaliană. Reputatul medic pediatru Mihai Craiu precizează că amigdalitele sunt cauzate de un virus, numit Epstein-Barr, și nu se tratează cu antibiotice.

Medicul a avertizat că administrea antibioticelor în cazul bolilor virale poate avea efecte adverse spectaculoase.

“Atunci când „roșu în gât” se asociază și cu depozite pe amigdale aproape mereu este prescrisă o rețetă de antibiotic, fiind bănuită o cauză bacteriană a bolii. Mai ales in zilele acestea când streptofobia noastră națională a atins cote extrem de ridicate.

Problema este că un examen clinic sumar/incomplet și eliberarea rapidă a unei rețete cu mult-mediatizatele antibiotice de uz pediatric care se găsesc greu (Amoxicilină și Amoxicilină-clavulanat adică Augmentin si similare) pot avea urmări neplăcute“, a transmis medicul Mihai Craiu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Medicul a mai spus că toate cazurile de amigdalită trebuie evaluate serios și complet, dar îi sfătuiește pe părinți să se înarmeze cu răbdare, să aștepte să treacă boala, fără să apeleze la antibiotice.

Fotografie cu rol ilustrativ.

Sursă foto: Pixabay.

Citește și:

Medicul pediatru Mihai Craiu îi sfătuiește pe părinți să își vaccineze copiii împotriva gripei

 

 

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.