Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Premierul Ludovic Orban a confirmat spusele ministrului de Finanțe, care a anunțat, zilele trecute, că alocațiile copiilor nu vor fi dublate, însă vor fi majorate. 

În cadrul unui interviu, premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul nu are posibilitatea de a dubla alocațiile, după decizia Curții Constituționale, însă va gândi un mecanism de majorare a acestora.

„Este clar, vă mai spun încă o dată, tot sincer, așa cum mă cunoașteți, nu avem posibilitatea să dublăm alocațiile”, a spus primul ministru, întrebat de ziariști ce se întâmplă cu alocațiile pentru copii.

„O să gândim un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere la un nivel așteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban, care a promis că „în două săptămâni vom soluționa această problemă”

Ministrul de Finanțe a anunțat o majorare a alocațiilor

„Premierul a spus deja că va exista o creştere a alocaţiilor. În următoarele două săptămâni vom veni cu acest proiect de lege. Nu ştiu… (cu cât vor creşte alocaţiile, n.r.). Va fi o decizie politică, eu voi prezenta situaţia, dar voi spune ca şi până acum: în acest moment nu există resurse în buget. Bugetul a fost construit pe un deficit de 6,7% la rectificarea bugetară, care nu a luat în calcul acest lucru”, a explicat Florin Cîţu, potrivit Digi24.

Citește și:

Alocațiile pentru copii s-ar putea da sub formă de vouchere: “Ca să ai o garanţie că banii se duc în interesul copilului”. Cine a propus

Alocațiile copiilor se măresc după 1 august