Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Părinţii vor beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a decretării stării de urgenţă, inclusiv în perioada vacanţelor şcolare, conform unui proiect adoptat în şedinţa online de joi a Senatului.

“Proiectul de ordonanţă de urgenţă are ca obiect de reglementare modificarea prevederilor Legii nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a decretării stării de urgenţă, în sensul acordării zilelor libere inclusiv în perioada vacanţelor şcolare”, se arată în raportul de admitere a proiectului, aprobat în comisia de specialitate.

Proiectul are în vedere desfăşurarea activităţilor pe timpul zilei de către copiii în vârstă de până la 12 ani, în condiţii de siguranţă, sub supravegherea unuia dintre părinţi, potrivit expunerii de motive.

Conform proiectului de act normativ, efortul bugetar suplimentar estimat este de aproximativ 510.750.000 lei, bani ce vor reveni unui număr de aproximativ 500.000 de angajaţi.

Senatorul PSD, Florian Bodog, a declarat că grupul parlamentar social-democrat va vota în favoarea proiectului de act normativ, care vine să facă “reglaje fine” la Legea 19 şi la OUG 30.

“Actul normativ se referă la unele facilităţi care se acordă părintilor care stau să îşi îngrijească copiii în perioada afectată de pandemie şi la modul în care acordă retribuirea părintelui care îşi îngrijeşte copilul”, a precizat Bodog.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Citește și:

După 15 mai vom putea circula liber. Va fi obligatorie purtarea măștii. Plan pentru revenirea elevilor la școală

Platformă de public speaking pentru elevii care dau probele orale la Bacalaureat

Inspectoratul Şcolar Constanţa cere ajutor agenţilor economici de a dona echipamente IT pentru ca elevii din judeţ să poată urmări cursuri online