Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri, 21 iulie, un prim vaccin pentru sugari împotriva virusului respirator sinciţial (VRS), cunoscut mai ales pentru epidemia de bronşiolite pe care o cauzează în fiecare iarnă, informează AFP.

Vaccinul Abrysvo, dezvoltat de compania americană Pfizer, este de asemenea recomandat pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, la fel ca serul Arexvy, fabricat de laboratorul britanic GSK, primul autorizat în Uniunea Europeană.

Foarte contagios, virusul respirator sinciţial (VRS) poate provoca, în formele sale cele mai severe, pneumonii şi bronşiolite care duc la mii de decese şi la sute de mii de spitalizări la nivel global.

Abrysvo este primul vaccin împotriva VRS indicat pentru imunizarea pasivă a bebeluşilor de la naştere la şase luni după ce vaccinul i-a fost administrat mamei în timpul sarcinii”, a declarat EMA.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Vaccinul Pfizer ”este de asemenea indicat pentru imunizarea activă a adulţilor cu vârsta peste 60 de ani”, a adăugat agenţia de reglementare europeană într-un comunicat.

După gripă şi COVID-19, marile laboratoare sunt pregătite să lanseze din toamnă, înaintea perioadei epidemice, vaccinuri împotriva VRS.

Statele Unite au aprobat în premieră mondială, în luna mai, vaccinul Arexvy, produs de laboratorul britanic GSK. Serul este de asemenea disponibil în Uniunea Europeană începând din iunie pentru persoanele de peste 60 de ani.

Foto: Ilustrativ (Image by Freepik)

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.