O fetiță din Tennessee a făcut istorie după ce s-a născut dintr-un embrion înghețat în urmă cu 27 de ani. Molly Everette Gibson s-a născut pe 26 octombrie 2020 și a bătut recordul surorii sale, născută dintr-un embrion înghețat timp de 24 de ani.

Mama ei, Tina Gibson, avea doar un an când embrionul fiicei sale a fost înghețat, în 1992. Embrionul a fost dezghețat în februarie și transferat în uterul mamei sale, marcând cea mai mare perioada de timp înregistrată în care un embrion a fost înghețat înainte de naștere.

Micuța Molly a bătut recordul existent al surorii sale, după ce Emma Wren Gibson s-a născut în 2017, la 24 de ani după ce embrionul ei a fost înghețat, scrie Observatornews.ro.

Embrionul fusese înghețat pe 14 octombrie 1992 și a fost dezghețat de directorul Centrului Național de Donare a Embrionilor, embriologul Carol Sommerfelt, în dată de 10 februarie. A fost mai apoi implantat în uterul Tinei de către președintele NEDC și directorul medical Dr. Jeffrey Keenan două zile mai târziu, pe 12 februarie.

Embrionul Emmei a fost înghețat în aceeași zi cu cel al surorii sale, în 1992 – la aproximativ un an și jumătate după ce s-a născut Țînă, mama fetelor, astfel, chiar dacă embrionii au fost adoptați de familia Gibson, cele două fetițe sunt surori din punct de vedere genetic. Embrionul Emmei a fost dezghețat în dată de 13 martie 2017 și transferat în uterul Tinei două zile mai târziu.

La nașterea primei fetițe, familia Gibson a declarat că nu erau siguri în legătură cu donarea de embrioni la început, însă ulterior au făcut o vizită la Centrul Național de Donare a Embrionilor din Tennessee. Au examinat profilurile potențialilor donatori înainte de a face o alegere.

Embriologul Carol Sommerfelt a spus că nașterea celor două fetițe a demonstrat progresul tehnologiei, a relatat luni Good Morning America.

Dr. Brian Levine, director al clinicii de fertilitate din Manhattan CCRM, a declarat că embrionii înghețați nu au o perioada de valabilitate cunoscută.

Totuși, este important să se ia în considerare faptul că cei înghețați în anii 1980 și 1990 “au un potențial ridicat de degradare în timp”, deoarece tehnică “înghețului lent” folosită de specialiști în acea perioada ar putea “crea vulnerabilități”.

Deși a spus că nu există dovezi potrivit cărora înghețarea lentă ar putea duce la orice diferite dizabilități în perioada de după naștere ori chiar în timpul nașterii, “preocuparea mea ar fi fragilitatea în mediul fertilizarea în vitro (FIV), în timp ce embrionii nou înghețați vor dura probabil și vor avea o performanță mult superioară celor înghețați în anii 1990”, a spus doctorul.

Medicul a adăugat că multe facilități de depozitare conțin embrioni vechi de decenii, deoarece mulți părinți vor să păstreze “o șansă” în plus pentru momentul potrivit.

“Se simt atașați emoțional de acești embrioni pe care au muncit atât de mult să-i creeze. A vi se cere să le aruncați este greșit din punct de vedere emoțional, deci le este mai ușor doar să plătească o chirie anuală (de obicei între 500 și 1.000 USD) pentru depozitarea embrionilor.” a concluzionat Dr. Brian Levine.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar